Diskussion:Hovedstadens Letbane

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Ring 3 Letbane)
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ring 3 Letbane vs. Hovedstadens Letbane[rediger kildetekst]

Det nuværende artikelnavn er Ring 3 Letbane, men den officielle hjemmeside opererer med titlen: Hovedstadens Letbane. Måske vi skulle benytte samme navn? Mvh. --Hofkas (diskussion) 8. nov 2017, 16:57 (CET)

Man skal se på hvad den kaldes i offentligheden, indtil man ser om projektet bliver til noget. Politikerne og reklamefolkene får nok skiftet navnet tre gange, før det evt. bliver til noget. Lyngby Kommune prøver jo at spænde ben for projektet. Jeg gætter på at navnet Hovedstadens Letbane mere er ment som et firmanavn, idet der også foreligger tanker om en udbygning. Så den første etape kan roligt kaldes noget med Ring 3.
Region Hovedstaden kalder den "Letbanen langs Ring 3" og selskabet bag hedder "Ring 3 Letbane I/S". Sidstnævnte navn er identisk med artikelnavnet (bortset fra I/S). Intet behov for at ændre artikelnavnet pt. ..Madglad (diskussion) 8. nov 2017, 17:56 (CET)
Du har nok ret Madglad, det kan sikkert skifte flere gange, især hvis der er uenigheder kommunerne imellem. Men Ring 3 kan jo i princippet ligge hvor som helst! Men lad os bare beholde det indtil videre. Mvh. --Hofkas (diskussion) 8. nov 2017, 18:06 (CET)
Lyngby Kommunes Teknik - og Miljøudvalg skrev i øvrigt i deres referat i torsdags "Da Firskovvej finansieres af Hovedstadens Letbane er anlæg af vejen under forudsætning af, at ejerkredsen beslutter sig for at gennemføre letbaneprojektet". (Min understregning). I øvrigt har letbanen været et tema i kommunalvalgkampen i Lyngby. Lad os se, hvad der sker. --Madglad (diskussion) 8. nov 2017, 18:25 (CET)

Ved en Google-søgning giver 'Hovedstadens Letbane' 162.000 og 'Ring 3 letbane~' 68.000 søgninger. Jeg synes derfor, det er på tide at ændre artiklens navn til 'Hovedstadens Letbane', som er banens officielle betegnelse. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 2. jun 2019, 09:07 (CEST)

@Morten Haagensen: Tænker det smarteste er at oprette et flytteforslag på WP:FLYT - så vil flere se forespørgslen :) mvh Tøndemageren (diskussion) 2. jun 2019, 09:17 (CEST)

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Ring 3 Letbane

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Artiklen Ring 3 Letbane bør flyttes til Hovedstadens Letbane, da det er letbanens officielle navn.

  •  Flyt --Zelrin (DiskussionBidrag) 10. aug 2020, 17:28 (CEST)
  •  Kommentar Vel hip-som-hap indtil tingene udvikler sig på en måde så det giver mening at splitte artiklen op i to. Lad os se hvad den ender med at blive markedsført som. Der er to kommunal/regionsvalg inden den åbner, og måske lige så mange regeringsskifter. Og hvem ved om der er eller ikke er vedtaget flere sporveje i mellemtiden. Under alle omstændigheder skal den ene titel omdirigere til den anden indtil artiklen evt. opdeles. --Madglad (diskussion) 10. aug 2020, 20:02 (CEST)
  •  Flyt --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 2. sep 2020, 09:41 (CEST)
  •  Flyt - Det er både det officelle navn og det mest brugte navn.--Kjeldjoh (diskussion) 10. dec 2020, 08:41 (CET)
  •  Kommentar Hovedstadens Letbane er navnet på selskabet og den med stor sandsynlighed få flere strækninger. Fx Nærumbanen og Gladsakse-Nørrebro er projekter, som er projekter som pt. arbejdes med. --Steen Th (diskussion) 10. dec 2020, 08:49 (CET)
  •  Kommentar/ Flyt - Strækningen Ishøj-Lundtofte kaldes Hovedstadens Letbane, og artiklen bør derfor flyttes dette navn. Gerne snart, da der ikke er et opslag på denne side, og da det bliver et mere og mere almindeligt navn. Det er rigtigt, at Hovedstadens Letbane ejes og driftes af Hovedstadens Letbane I/S, men jeg mener ikke, at for indeværende er grundlag for at have separate artikler om ejeren og banestrækningen. --Pugilist (diskussion) 4. feb 2021, 16:12 (CET)
Konklusion:
Efter et halvt års diskussion, er der ikke nogen der har argumenteret for ikke at flytte artiklen, så artiklen flyttes.--Kjeldjoh (diskussion) 4. feb 2021, 16:51 (CET)

Hej @Dannebrog Spy:. Kunne jeg få dig til at lave et kort over letbanen ligesom på A-bus, S-bus og E-bus?

På forhånd tak og god weekend fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 20. jan. 2024, 17:28 (CET)[svar]

Jo, nu har jeg lavet det og indsat det i artiklen. --Dannebrog Spy (diskussion) 20. jan. 2024, 20:24 (CET)[svar]