Diskussion:Roskilde Universitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Huskeliste for Roskilde Universitet: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste


Skal der apostrof på i ejefald?

Altså hedder det RUCs eller RUC's.

Ifølge Dansk Sprognævn her http://www.dsn.dk/oss_faq.htm#Genitiv kommer det an på om forkortelsen kan udtales, eller man siger hvert bogstav i forkortelsen for sig selv. Jeg vil mene at RUC udtales og dermed skal der ikke være nogen apostrof.

Jeg retter det lige.

--Christian List 18. jul 2004 kl. 14:56 (CEST)

Hovedreglen er at forkortelser uden forkortelsespunktum (og som ikke ender på -s, -z eller -x) har ejefald på 's. Når forkortelsen kan udtales som et ord, må (men ikke skal!) man udelade apostroffen. Jeg havde glemt denne undtagelse, og burde ikke have rettet. Byrial 18. jul 2004 kl. 15:35 (CEST)

Kendte RUC'ere[rediger kildetekst]

Bør dette afsnit medtages? Under alle omstændigheder bør der ske en revision af navnene. --|EPO| 25. jan 2007 kl. 11:53 (CET)

Hvorfor? Mange af dem er omtalt på den engelske wikipedia. --Kaare Dybvad 25. jan 2007 kl. 12:10 (CET)

Personligt kender jeg ikke et eneste af navnene. Men hvis der kan blive en enighed om, at de nævnte personer er relevante og "berømte" nok til en artikel, så er jeg tilfreds. --|EPO| 25. jan 2007 kl. 12:23 (CET)

Det er vel altid svært at vurdere om personerne er berømte nok. Men, jeg går som udgangspunkt ud fra at både Rasmus Jønsson og Jesper Jespersen er alment kendte samfundsdebattører. Dertil kommer de andre, der mest er kendt for deres videnskabelige arbejde. Et eksempel kunne være Claus Bryld, der har sit eget opslag på leksikon.org: http://www.leksikon.org/art.php?n=392

--Kaare Dybvad 25. jan 2007 kl. 12:54 (CET)


Jeppe Kapell? Kendt RUC'er? Hvis enhver studerende, der tilfældigvis har været i pressen (tilfældigtvis overhørt Ruth Evensen fra Faderhuset), er kendt, så er "kendt" udvandet ret meget. Jeg forventer ikke at læse om studerende, men om forskningskrafter, i et afsnit om "kendte X'ere". Fjernet af samme grund. --Christian 8. mar 2007 kl. 21:13 (CET)

Ret besynderligt, at Jacob Torfing og Karen Sjørup ikke har en artikel her. Det er dog markante professorer og samfundsdebattører.---Ramloser (diskussion) 30. sep 2014, 18:08 (CEST)

Forslag til nyt afsnit[rediger kildetekst]

Da jeg er tilknyttet RUC vil jeg ikke redigere direkte i teksten, men derimod foreslå følgende tekst til gennemsyn og eventuel indsættelse:

"Nyere historie

På RUC tilbydes der bachelor-, kandidat og ph.d.-uddannelser indenfor 4 hovedområder; humaniora, humanistisk-teknologisk, naturvidenskab eller samfundsvidenskab. Uddannelsesstrukturen på RUC var tidligere kendetegnet ved 2-års basisuddannelser og 3 års overbygningsfag. I dag har RUC's uddannelser den samme struktur som de andre danske universiteter, med 3-årige bacheloruddannelser og 2-årige kandidatuddannelser. RUC's særkende er, at alle uddannelserne er studenterstyret og indeholder en stor mænge problemorienteret projektarbejde, der fylder ca. halvdelen af studietiden. RUC tilbyder også¨internationale bachelor- og kandidatuddannelser indenfor humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Her foregår al undervisning på engelsk, mens strukturen er den samme som på de danske uddannelser.

Den 7. august 2008 gik RUCs omstridte rektor Poul Holm af efter blot to års ansættelse. Han kom bl.a. i mediernes søgelys, efter at en intern undersøgelse viste, at hver tredje ansatte overvejede at søge væk fra universitetet.

Universitetet smed endelsen 'center' væk fra sit navn 18. november 2008, mens man dog stadig vil bruge forkortelsen RUC, da man betragter det som et stærkt varemærke. Med navneskiftet gled 'universitetscenter' helt ud som betegnelse for en højere uddannelsesinstitution i Danmark. Tidligere var også Aalborg Universitet et universitetscenter. I februar 2014 blev Hanne Leth Andersen udnævnt som rektor for Roskilde Universitet. Hun havde forinden været prorektor på universitetet siden 2010.

I 2014 opføres en ny laboratoriebygning på Roskilde Universitet. Den skal rumme både forskning og undervisning til de studerende på de naturvidenskabelige fag. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen Architechts."

Kilderne til teksten er følgende:

https://www.ug.dk/uddannelser/artikleromuddannelser/strukturuniversiteter/roskilde-universitet-studiestruktur

http://www.b.dk/nationalt/ruc-har-udpeget-ny-rektor

http://www.sn.dk/roskilde/spadestik-paa-rucsk-maner/artikel/255039

http://www.bygst.dk/vores-projekter/ny-laboratoriebygning,-ruc/

Er der nogen, der har mulighed for at kigge nærmere på denne tekst? Jeg forestiller mig, at den kan komme ind øverst i historieafsnittet.

--Simon (RUC) (diskussion) 1. aug 2014, 11:51 (CEST)

Forslag til nyt billede[rediger kildetekst]

Siden det nuværende billede blev taget, er administrationen flyttet til området syd for indgangsportalen, hvor der også er sat et stort skilt op med logo og navn. Ville det ikke være mere beskrivende at bruge dette motiv, da det er universitetets hovedbygning, ligesom man fx gør på opslagene om KU, AU, AAU, DTU og CBS? Jeg har taget dette billede, som eventuelt kan bruges: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Roskilde_University_II.png

--Simon (RUC) (diskussion) 1. aug 2014, 13:24 (CEST)


Forslag til nyt afsnit[rediger kildetekst]

Kære brugere. Jeg har lavet et afsnit mere, som jeg vil høre om lever op til kravene til indhold og neutralitet. Jeg kan selvfølgelig ikke sætte det ind, men måske der er en anden, der vil kigge nærmere på det?--Simon (RUC) (diskussion) 18. sep 2014, 14:29 (CEST)


Samarbejde med andre universiteter

I 2012 indgik Roskilde Universitet et europæisk samarbejde med navnet "The challenges of the Multilingual and Multicultural Learning Space in the International University". Samarbejdet strækker sig over en lang række af Europas universiteter og har til formål at internationalisere og kvalitetssikre Europas Universiteter. Samarbejdet varer fra 2012-2015 og er et led i de større fælleseuropæiske målsætninger om Youth on the move. [1] RUC har i mange år samarbejdet med CBS om en række forløb, blandt andet HA-overbygningen Cand.merc.. Samarbejdet bygger blandt andet på deres fælles studiemetoder, med gruppearbejde og projektorientering. RUC er sammen med Aalborg Universitet og Århus Universitet og en lang række andre nordiske universiteter medlem af organisationen UArtic, der har til formål at tjene samarbejdet mellem nordiske universiteter.[2] DTU og Roskilde Universitet samarbejder med Region Sjælland om at skabe mere vækst og udvikling. Projektet er støttet med tæt på en halv milliard kroner af EU's Regionalfonde.[3][4]

Jeg har indsat afsnittet om samarbejdet "The challenges of the Multilingual and Multicultural Learning Space in the International University". NB: Det er dårlig stil at skrive "en lang række". Det er bedre og mere oplysende blot at skrive antallet.
Samarbejdet med CBS er i forvejen nævnt, men uden kildehenvisninger. Fandt heller ikke nogen her. (NB: Bemærk at både CBS og HA er flertydige sider som man ikke bør linke til)
Jeg kunne ikke finde dækning i kilden for det anførte formål med UArtic (den linkede side i den sidste ref findes ikke, og omdirigeres til UArctics forside), og har derfor ikke indsat noget om dette i artiklen. Findes der er en uafhængig kilde om samarbejdet? NB. Jeg ser på medlemslisten at de deltagende universiteter ikke er nordiske, men nordlige.
Jeg har indsat teksten om støtte til Region Sjælland, selvom RUCs rolle ikke er godt forklaret. Mvh. Kartebolle (diskussion) 18. sep 2014, 15:46 (CEST)
Hej Kartebolle - Mange tak for hjælpen, det var pænt af dig. Og tak for tips. Jeg har denne kilde til formålet med Uarctic, fra deres ::egne vedtægter. De andre ting vender jeg tilbage med: http://old.uarctic.org/UArctic_Bylaws_-_Governance_Structure_2010_OEFOt.pdf.file
--Simon (RUC) (diskussion) 30. sep 2014, 18:10 (CEST)
Jeg glemte en ting - i forhold til regionaludviklingen har du selvfølgelig ret. Det er ikke konkret endnu, hvilket blandt andet skyldes at EU-midlerne først begynder at blive konkretiseret i det indeværende halvår. se fx http://www.regionsjaelland.dk/nyheder/pressemeddelelser/Sider/Region-Sj%C3%A6lland-f%C3%A5r-en-halv-milliard-kroner-til-v%C3%A6kst.aspx--Simon (RUC) (diskussion) 30. sep 2014, 18:16 (CEST)

Forslag til afsnit om Roskilde Universitetsbiliotek[rediger kildetekst]

Roskilde Universitetsbibliotek

Til RUC er tilknyttet Roskilde Universitetsbibliotek, der blev opført i 2001 . Bygningen er tegnet af arkitekt firmaet Henning Larsen Architects og er placeret ved siden af hovedindgangen til Roskilde Universitet . Bibliotekets grundareal er 7600 kvadratmeter og indeholder både læsesal, udlånsfaciliteter, opholdsrum og administrationskontorer.[5] Biblioteket er kendetegnet ved dens store glas facade, der vender ind imod Roskilde Universitets campus.

  1. ^ http://erhvervsavisen.dk/ruc-skal-internationalisere-europas-universiteter-i-nyt-stort-netvaerk-/20121009/artikler/709299991/
  2. ^ http://www.uarctic.org/memberslist.aspx?m=589
  3. ^ http://www.tv2east.dk/artikler/en-halv-milliard-til-region-sjaelland
  4. ^ http://www.uarctic.org/SingleArticle.aspx?m=536&amid=3731
  5. ^ http://www.arkark.dk/building.aspx?buildingid=2675