Diskussion:Rumænien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Symbol unsupport vote-green.svg Artiklen Rumænien var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Emblem-star.svg Artiklen Rumænien har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 6, 2020.

Stock post message.svg Huskeliste for Rumænien: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Hvor mange turister besøgte egentlig Rumænien i 2014? En kilde siger 3,5 millioner, mens en anden påstår 1,9 millioner. Hvordan kan tallene være så vidt forskellige? Den problematiske del af artiklen er markeret med "TODO" i en inline kommentar
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
BlankMap-World.svg Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

I afsnittet om Eugène Ionesco står følgende sætningen:

... som skrev en række forrykte teaterstykker, hvori hans fortællinger kommer forestillinger, der ændrer publikums måde at se på forskellige ting.'

Den kan jeg ikke forstå - nærmere bestemt er det delen "hvori hans fortællinger...", der volder mig problemer. Lise 25. aug 2005 kl. 11:07 (CEST)

Jeg har skimmet artiklen og set flere andre sætninger, hvor jeg ganske enkelt ikke kan få sproglig mening i opstillingerne af ord. --Troels Nybo 25. aug 2005 kl. 11:31 (CEST)
Det er resultatet af en alt for hurtig afskrivning af en af mine rapporter. Jeg skal se om, jeg kan få rettet det inden for de næste par dage. Dog vil jeg mene, at I selv burde kunne rette åbenlyse ting såsom det nævnte. Venligst, --Troels 27. aug 2005 kl. 16:04 (CEST)
Hej Troels, jeg har nu prøvet efter bedste formåen at rette den pågældende sætning. Jeg har dog aldrig beskæftiget mig indgående med Ionesco, så det er meget muligt, at den oprindelige sætning sigtede i en helt anden retning. vh Lise 28. aug 2005 kl. 14:54 (CEST)
Det ser ganske fornuftigt ud, Lise. Tøv ikke med at rette - hvis du er i tvivl, kan du altid efterlade en besked på diskussionssiden! Det er trods alt en wiki :) Venligst, --Troels 28. aug 2005 kl. 18:19 (CEST)

I afsnittet om den dako-romerske kontinuitet, vulgærlatin og udviklingen af dette til nylatin, savner jeg bemærkninger om den uvished og uenighed der eksisterer om denne teori. En modsættende teori udlægges i følgende artikel af Alain Du Nay (2001): "Hungarians and Rumanians in the Torrents of History", pp. 5-8, http://www.hungarian-history.hu/lib/dunay3/dunay3.pdf (Skrev NikoRas (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

overflødige kategorier[rediger kildetekst]

Denne artikel har siden januar 2017 gennemgået en total omskrivelse og udvidelse. Alligevel er den kategoriseret i et hav af kategorier mht potentielt forældede udsagn. Det er fuldstændigt meningsløst. Rmir2 (diskussion) 21. feb 2017, 06:28 (CET)