Diskussion:Ryttere og hold i Tour de France 2006

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cykling Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cykling, et forsøg på at koordinere oprettelsen af cyklingrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Normalt starter 189 ryttere fordelt på 20 hold af 9 ryttere på hvert, men grundet Operación Puerto-dopingundersøgelsen blev hele Astana-Würth samt 4 individuelle ryttere udelukket fra start. Derfor var der kun 176 ryttere til start ved prologen.

Det er ude i pindehuggeriet, men ovenstående formulering kunne vel godt læses sådan, at Astana-Würth som hold blev udelukket pga. dets forbindelse til dopingsagen. Som jeg har forstået det var sagen lidt anderledes, da det handlede om, at fem ud af de ni ryttere på holdet, som var tilmeldt Tour de France, blev udelukket pga. sagen. Når holdet derefter ikke fik lov at stille op skyldes det ikke, at man mente at hele holdet var fedtet ind i sagen, men at reglerne foreskriver, at et hold skal stille med minium fem ryttere til start, og der jo nu kun var fire tilbage. --Heelgrasper 5. jul 2006 kl. 23:33 (CEST)

Korrekt, jeg omformulerer. Dette er også nævnt som en note under listen for Astana-Würth's kørere (der alle er strikede). --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 6. jul 2006 kl. 13:10 (CEST)
Jeg har nu omformuleret afsnittet og listet rytterne. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 6. jul 2006 kl. 13:18 (CEST)