Diskussion:Søerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

absalon.nu siges, at Sankt Jørgens Sø "nævnes i 1530 som fiskedam for Københavns slot". --Palnatoke 12. jan 2009, 11:25 (CET)

Nedenstående er flyttet fra artikel (afsnit om Vandmiljø) af Nico 22. aug 2009, 10:37 (CEST) :
det skyldes dog at siges at ovenstående ang. vandmiljøet er der delte meninger om. Projektet der oprindeligt var berammet til 12,4mio kr, er nu i 2009 over flere omgange løbet op i min 20mio kr. vandet ser klart ud men er ikke rent, næringssalt indholdet er på højde med den flaske gødning man i butikker kan købe til potteplanter, og PH værdien på en solskinsdag er i sortedammen lige over 10, hvilket er lige godt det samme som skurepulver. søerne er fra top til bund dækket af højere plantevækst, fordi den overgøde søbund i det klare men altså urene vand ligger åben for sollys, og fordi der efter biomanipulationen ikke længere er den mængde fredfisk der skal til for at holde plantevæksten i ave. Søerne er altså stadig fastholdt i et unaturligt kredsløb, denne gang har man bare rykket problemet til et andet sted i naturens nicher. Et alternativ til biomanipulationsløsningen, kunne have været aluminiumsbehandling der spredes ud over vandfladen og kemisk binder den i vandmassen opløste næringssalt fosfor, og får denne til at synke til bunds som snefnug der lægger sig på bunden. I øvrigt samme metode der bruges når overfladevand skal laves til drikkevand. denne løsning ville have kostet ca. 500.000 kr pr søbassin eller godt 2,5mio kr. (skrev 217.116.242.2 (diskussion • bidrag) 21. aug 2009, 08:29. Husk at signere dine indlæg.)

"Bassin"er[redigér wikikode]

Søerne er ikke bassiner. DDO har følgende definitioner på bassin:

  • Kunstigt anlagt stor vandbeholder, fx til opsamling af regnvand; del af havn afgrænset af moler eller bølgebrydere. (Det er ikke tilfældet her, der er tale om naturlige søer).
  • Større, naturligt afgrænset område af hav eller fjord. (Det er åbenløst ikke tilfældet her).
  • GEOLOGI stort, indsunket område i Jordens overflade med store mængder aflejringer. Synonym bækken. (Dur heller ikke).

For så vidt angår Sankt Jørgens Sø er den adskilt af en dæmning ved Kampmannsgade, og har så vidt jeg ved ikke samme vandstand i de to dele.

Peblinge Sø krydses af en bro, og det er muligt at gennemsejle fra den ene side af broen til den anden, fx på vandcykel, ligesom at kommunens biologer af og til sejler igennem i jolle, når de inspicerer søen.

--Madglad (diskussion) 4. jun 2015, 10:32 (CEST)