Diskussion:Søren Eriksen (erhvervsleder)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Meget tvivlsom objektivitet[rediger kildetekst]

Det forekommer mig at denne artikels neutralitet i høj grad kan betvivles. Den ligner et partsindlæg til fordel for Søren Eriksen, og trænger efter min bedste overbevisning til omskrivning (Denne usignerede kommentar er skrevet af Lindholmer (diskussion • bidrag) ) 14. januar 2013 15:46

Skrevet selv?[rediger kildetekst]

Tror umiddelbart Søren Eriksen selv, eller en "stråmand", har skrevet dette indlæg. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Nilloviz (diskussion • bidrag) ) 3. april 2013 13:02

Neutraliteten tilbage på sporet[rediger kildetekst]

Som ovenfor er jeg enig i, at artiklens objektivitet er tvivlsom, og at den kan være skrevet af nogen tæt på Søren Eriksen, hvilket bekræftes af, at IP-adressen 86.52.246.186 - der har skrevet det meste af artiklen - efterfølgende forsøger at slette de to indlæg om tvivlsom objektivitet her på diskussionssiden.

På positivsiden er der til artiklen pt. ti specifikke kildehenvisninger til centrale påstande. To af disse er døde links. De resterende otte henvisninger er sådan set valide nok, men en række passager i artiklen bør omformuleres. To postulater er særligt problematiske pga. manglende objektivitet:

  • "Blandt de største opgaver for Søren Eriksen var nok leveringen af IC4-togene, som var forsinkede allerede, da han overtog posten som direktør." Kildehenvisningen politiken.dk refererer rigtignok til IC4-sagen, men kilden nævner også nedsat hastighed som følge af dårlig infrastruktur og konkurrenceudsættelse af Kystbanen som udfordringer. Bør nuanceres.
  • "Efterfølgende er Søren Eriksen dog blevet frifundet for ethvert ansvar." Af kildehenvisningen Avisen.dk fremgår det bl.a., at den uvildige advokatundersøgelse konkluderede, at Eriksen ikke kunne holdes juridisk ansvarlig for problemerne i DSB, og at han ikke havde misligholdt sin (ansættelses)kontrakt. Samtidig kritiseres Eriksen dog for ikke at have rapporteret til bestyrelsen om de økonomiske forhold i DSBFirst. Denne nuance bør fremgå.

Med disse nuancer indarbejdet i artiklen finder jeg, at POV- og Tæt på-skabelonerne kan fjernes. --Morten Haagensen (diskussion) 12. jan 2014, 11:44 (CET)