Diskussion:Søvejsregler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen omtaler tilsyneladende kun de Internationale Søvejsregler (COLREG), som dog ikke indeholder de nævnte bestemmelser om afmærkning og fyr, nødsignaler, miljøbeskyttelse. De bør derfor slettes medmindre det er meningen at artiklen skal omfatte hele komplekset af regler, som regulerer søfarten. --Mortenvf 11. jan 2010, 22:18 (CET)

Jeg forstår ikke lige hvad du mener. Artiklen beskriver i meget overordnede vendinger hvad man regulerer og hvordan bestemmelserne er kommet til. Jeg medgiver at citatet om "skibe" stammer fra den danske oversættelse af COLREG (og den passage skulle man nok slette efter min mening), men ellers ser jeg ingen specifikke referencer til COLREG, SOLAS, MARPOL eller nogen af de andre konventioner. Jeg mener netop at artiklen - med den givne titel - skal handle meget overordnet om reguleringer, regler og konventioner til søs. En del er i øvrigt beskrevet i International Maritime Organization-artiklen. Heje 14. jan 2010, 14:05 (CET)
Måske fik jeg formuleret mig lidt kort. Efter min mening vil man i daglig tale bruge begrebet søvejsregler om de internationale søvejsregler (dvs. COLREG, som er bekendtjort på dansk i Bekendtgørelse om søvejsregler), og søvejsreglerne omfatter derfor ikke andre regler som eksempelvis IALAs afmærkningsregler, HELCOM aftalen, signalhåndbogen, lov om skibes besætning osv. Hvis man bruger denne betydning af begrebet søvejsregler, så bør afmærkning og fyr og miljøbeskyttelse fjernes fra listen i artiklen, da de ikke er reguleret i de internationale søvejsregler. (Jeg blev klogere mht. nødsignaler - de er rigtig nok med i reglerne.) Fra IMO-artiklen linkes der i øvrigt til Søvejsregler netop i forbindelse med nævnelse af de internationale søvejsregler. Hvis artiklen, som du foreslår, skal være mere generel og omfatte lovgivning og regler om søfart generelt, så bør der netop nævnes i hvert tilfælde de vigtigste regelssæt (og heriblandt de internationale søvejsregler). --Mortenvf 14. jan 2010, 22:08 (CET)