Diskussion:SI-systemet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nominering til ugens artikel[redigér wikikode]

SI-enhederne er et af de væsentligste fundamenter for at verden fungerer, så jeg mener det ville være en væsentlig artikel at have på forsiden. Inden da, bør den dog udvides, med en liste over SI-enhederne, og en bedre historisk gennemgang. Den nuværende introduktion er noget forvrøvlet, da den snarere handler om KMS (kilo meter sekund) systemet. -- Bruger:Wegge 9. sep 2005 kl. 09:07 (CEST)

Navngivning[redigér wikikode]

Jeg vil foreslå at artiklen flyttes til SI-systemet (hvor der pt. er omdirigering til Système International d'Unités. Det franske navn er langt mindre kendt end det danske, og kun interessant som forklaring på forkortelsen. Langt de fleste henvisninger til artiklen kommer via SI-enhed (der måske også kunne fungere som hovedside). Hverken den engelske (en:International System of Units), tyske (de:Internationales Einheitensystem) eller den svenske (sv:SI) pendant til artiklen anvender den franske titel på SI, så jeg kan ikke se hvorfor den danske skulle gøre det. --JGC 3. apr 2007 kl. 17:42 (CEST)

Jeg går også ind for en flytning – det lange franske navn holder ikke som artiklens navn på den danske Wikipedia. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 6. jan 2008, 04:11 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

MECU slettede Image:Kilogram.jpg: In category [[:category:Unknown as of 22 July 2007|Unknown as of 22 July 2007]]; no permission;

-- CommonsTicker 8. aug 2007, 20:17 (CEST)