Diskussion:Salvador Allende

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ang. "hvor han blev styrtet og dræbt i et blodigt militærkup"

Den generelt accepterede antagelse er at Salvador Allende ikke blev dræbt men gjorde selvmord.

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Allende-Presidente-crop.jpg: In category [[:category:Unknown - September 2007|Unknown - September 2007]]; no source;

-- CommonsTicker 11. okt 2007, 16:14 (CEST)

Forhold i Chile før kuppet[rediger kildetekst]

Jeg har (delvist) nulstillet ændringerne foretaget af annonym bruger, der slettede angivelserne af, at Chiles økonomi var på randen af sammenbrud på tidspunktet for kuppet, da oplysningen for så vidt er rigtig - uanset hvad man i øvrigt mener om den ligeså utivlsomme involvering i kuppet fra amerikansk side. --Pugilist 22. dec 2008, 13:12 (CET)


Om "Mentalhygiejne"

Ifølge den engelske udgave af wikipedia er påstandene om Allendes racisme m.v. grebet ud af luften; de passager, han bebrejdes skulle i virkeligheden være citater fra Lombrosos arbejder om arvelære. Allende komiteen i Spanien har fremlagt dokumenter herom, men da jeg ikke kan forstå spansk, er jeg ikke i stand til at bruge dette; men artiklen her er tilsyneladende alt for farvet af udokumenterede påstande.Ramloser 14. okt 2010, 13:19 (CEST)


Tilslutter mig ovenstående kritik. Det forekommer som en meget tendentiøs prioritering, at det næstlængste afsnit i artiklen, består tvivlsomme påstande om Salvador Allende, som tilbagevises her: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticisms_of_Salvador_Allende [bruger: Olsen CPH]