Spring til indhold

Diskussion:Sankt Nicolai Kirke (Middelfart)

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Kristus fremstiller et barn" er et usædvanligt motiv for et religi¢st billede. Hvad menes mon? -- Sebastjan 22. dec. 2006 kl. 16:30

Jeg kunne tænke mig, at fremstiller her betyder stiller frem, evt. med henvisning til Mark 9,36-37: v36 Så tog han et lille barn, stillede det midt iblandt dem og tog det i favn og sagde til dem: v37 »Den, der tager imod sådan et barn i mit navn, tager imod mig; og den, der tager imod mig, tager ikke imod mig, men tager imod ham, som har sendt mig.« Bibelen på nettet/Det Danske Bibelselskab. En oversættelse fra nogenlunde samme tid som C.W. Eckersbergs værk (1841-1842) lyder: 36. Og han tog et lidet Barn og stillede det midt iblandt dem og tog det i Favn og sagde til dem: 37. Hvo som annammer eet af saadanne smaa Børn i mit Navn, annammer mig; og hvo mig annammer, annammer ikke mig, men den, som mig udsendte. (Den reviderede Oversættelse af 1819). Det ville have været en fordel, hvis fotoet af alterbilledet på kirkens hjemmeside havde været så stort, at man kunne se, hvad det forestiller. --Brams 22. dec 2006 kl. 20:19 (CET)