Diskussion:Sauerkraut

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Jeg forstår ikke helt hvorfor denne artikel er flyttet fra Surkål. Både på den norske og den svenske Wikipedia hedder artiklerne Surkål. -Henrik Sørensen (diskussion) 5. maj 2013, 18:20 (CEST)[svar]

Jeg tjekkede lige: Google finder på .dk subnettet ca. 7800 websites om "surkål" og ca. 155 om "sauerkraut"! Vi må vist konstatere at det hedder "surkål" på dansk. Jens-Egon (diskussion) 26. okt 2014, 17:10 (CET)

Jeg havde selvfølgelig stavet sauerkraut forkert. suk! Ca. 15200 om sauerkraut, det er så lidt et vurderingsspørgsmål hvor mange der specielt hen viser til tysk "sauerkraut" og hvor mange der bruger ordet fordi "det nu engang hedder sådan." Min personlige vudering er at der med "sauerkraut henvises til de tyske 'versioner', og nogen gange de sønderjyske, mens det hedder "surkål" på (rigs)dansk.Jens-Egon (diskussion) 26. okt 2014, 18:01 (CET)

Er Surkål og Sauerkraut overhovedet det samme?[rediger kildetekst]

Jf. enwiki og dennes diskussionsside går der påstande om at sauerkraut og surkål er to ret ens retter, der dog fremstilles på vidt forskellig måde. Er der nogen der kan bekræfte det? For hvis det ikke er synonymer så bør de vel opdeles. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 3. maj 2020, 07:52 (CEST)[svar]