Diskussion:Seden/Sandkasse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Seden
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Odense Kommune
Sogn Seden Sogn
Andet
Tidszone UTC +1
Oversigtskort
Lua-fejl i Modul:Location_map på linje 383: No value was provided for longitude.


Seden er en bydel i den nordøstlige del af Odense med 3.743 indbyggere pr. 2006[1]. Området blev tidligere regnet for en forstad til Odense, men siden 1. januar 2007 har Danmarks Statistik anset Seden for at være en bydel i selve Odense[2].

Nærliggende bebyggelser[rediger kildetekst]

Nærliggende bebyggelser er Seden Syd, Seden Strandby, Bullerup, Skibhusene, Biskorup og Vollsmose.

Seden Skole[rediger kildetekst]

Seden Skole går der ca. 640 elever fordelt på 10 årgange. Udover Seden dækker skoledistriktet[3]. Seden Syd, Seden Strandby, Åsum og dele af Vollsmose.



Seden Strandby[rediger kildetekst]

Seden Strandby[4] blev grundlagt i år 1920 og er beliggende i Seden Sogn ved Odense FjordFyn. Seden Strand ligger to kilometer nord for bydelen Seden og syv kilometer nordøst for Odense centrum. Byen er dog en meget lille, hvilket betyder at byen kun har et indbyggertal på 325 indbyggere (2011). I 1920 da byen blev grundlagt, boede der mest fattige og kriminelle mennesker, så byen var bestemt ikke at velhaverkvarter dengang, men efterhånden som årene gik er der blevet bygget flere og flere boliger og de fleste af de gamle huse er blevet renoveret.

Fjordens Dag[rediger kildetekst]

Fjordens Dag[5] er Danmarks største naturarrangement, som bliver afholdt 2. september. Fjordens Dag fandt for første gang sted i 1991 omkring Odense Fjord. Siden da har arrangementet bredt sig ud og har fået en del flere aktivitetssteder, og omfatter nu også Kerteminde Fjord.

Stige Ø var tidligere en losseplads som ligger mellem Odense Kanal og Odense Fjord, men i 1994 besluttede Odense byråd sig for at lukke lossepladsen og dække øen med jord og græs. Stige Ø blev genoprettet for bl.a. naturelskere og motionister.

Sociale tilbud i Seden[rediger kildetekst]

Ungdomsskoler

Seden giver mulighed for specielle ungdomsskoler, som fx et væksthus for skoletrætte elever. Der er omkring 5 elever og 2 lærere i Væksthuset i Seden. I nogle perioder kan der være flere elever. Forgangsmændene bag Væksthuset Seden er Odense Kommune. Væksthuset blev oprettet, da andre specialskoler blev lukket. Det var et problem for de unge, der havde brug for hjælp. Væksthuset kunne løse nogle af de problemer. Væksthuset i Seden har været der i 6 år. Væksthuseleverne møder ind kl 8:00 hver mandag, tirsdag, onsdag og fredag, og de får fri 11:15. Disse dage har eleverne fag som fx dansk, matematik, engelsk og biologi. Eleverne arbejder kreativt med det faglige indhold, og til dette er der indrettet kreative værksteder i huset. Der er fx tømrer-, maler- og cykelværksteder. Desuden tager lærere og elever på faglige ekskursioner på tirsdage. Væksthuset har sin egen bus til formålet. I Seden kan man også melde sig til Rising's ungdomsskole. Her udvælger man bestemte ting man vil gå til i sin fritid, fra sport til fagligt.

Fjordager Idræts Forening

Fjordager Idræts Forening (forkortet FIF, Fjordager-IF) er bygget i sammenhæng med Seden Skole. Skolen tager brug af Fjordager-IF's faciliteter. Der er mulighed for basketball, badminton, fodbold, gymnastik, håndbold, teater (kaldet scenen), tennis, motion, petanque, taekwondo og line dance. Fodbold har sin egen klub, ved skolens fodboldbane.

Spejderhuset Seden

Før Spejderhuset blev grundlagt var området først en gård, derefter et kommunekontor og så Spejderhuset. Nu ligger der et lokalhistorisk arkiv og et væksthus. Spejderhuset lukkede pga. mangel på ledere Spejderhuset blev brugt af to spejdergrupper, de grønne pigespejdere, (KFUK)[6] og de blå spejdere (KFUM)[7].

De grønne pigespejdere er en ambitiøs og moderne spejderorganisation. De bygger på et kristent grundlag. Man kommer som kristen pigespejder til at stifte bekendtskab med kristendom og værdier som tro, etik, ærlighed, tolerance, m.m. De blå spejdere er et spejderkorps som er tilknyttet den internationale spejderorganisation.De er religionsfrie og støtter unge i at blive selvstændige, ærlige, demokratiske og ansvarlige voksne, der har respekt for deres omverden og naturen.

Lokaliteter[rediger kildetekst]

Seden har mange butikker. I år 2011 blev en ny bager, en indkøbsbutik, og en bank opført ved Kertemindevejen. Seden har sin egen slagter, Fjordagerslagteren. Fjordagerslagteren blev i år 2011 kåret til at have lavet Danmarks bedste grillpølse[8].

  1. ^ www.statistikbanken.dk – Tabel BEF44
  2. ^ Danmarks Statistik. Nyt fra Danmarks Statitik Nr. 415. Seks ud af syv danskere bor i byer (udgivet 1. oktober 2007).
  3. ^ Byernes skoledistrikter. Skoledistrikter over byområderne.
  4. ^ Danmarks Statistik. Folketalk Seden Strand [[2012]]. {{cite book}}: Konflikt mellem URL og wikilink (hjælp)
  5. ^ Fjordens Dag Natur Arrangement. Fjordens Dag.
  6. ^ Hjemmesiden til pige spejderne.
  7. ^ Hjemmesiden til de blå spejdere.
  8. ^ Bedste grillpølser. Hjemmeside til danskeslagtermestre.