Diskussion:Seksuel orientering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

"præference(r)[redigér wikikode]

Ordet "præference" får det til at lyde som om, der er tale om økonomiske agenter, der afvejer udbud og efterspørgsel og substituerer ved fordelagtige tilbud. Alternativt forslag: "Seksuel orientering henviser til hvilke(t) køn, der udgør fokus for en persons erotiske tiltrækning, forelskelse og kærlighedsliv." Ideelt set burde der jo også være distinktioner imellem biologisk og socialt køn, men det er jo en større sag. Chochem 26. jan 2006 kl. 20:35 (CET)

God idé. Artiklen kunne i det hele taget godt trænge til en kærlig hånd. --Pinnerup 26. jan 2006 kl. 21:56 (CET)
Der er osse hele spektret af seksuelle handling, erotisk tiltrækning, kærlighed, seksuel fantasi, osv. Alle indgår i "seksuel orietering", og gør emnet langt mindre rigidt en den nuværende artikel lader ane. Trods dens mangler kan det være værd at nævne Kinseys skala. --Surelars 22. feb 2006 kl. 13:44 (CET)

statisk[redigér wikikode]

"forbliver uændret livet igennem og er umulig at ændre." Det er, mildt sagt, et omdiskuteret spørgsmål. Der er ingen tvivl om, at den seksuelle orientering basalt er fastlagt tidligt, men mange oplever forskydninger livet igennem. --Surelars 22. feb 2006 kl. 13:44 (CET)

Omskrevet[redigér wikikode]

Jeg har omskrivet artiklen i lyset af ovenstående diskusison. Der er stadig kun tale om en kortfattet oversigt - emnet er kompliceret og kalder på en længere fremstilling. --Surelars 21. mar 2006 kl. 15:01 (CET)