Diskussion:Selvværd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

selvværdsfølelse er det samme som selvværd, fordi selvværd er en følelse?Jesper7 (diskussion) 14. feb 2013, 05:22 (CET)

Der er et stort problem med denne artikel. Forfatteren af artiklen har oversat det engelske self-esteem med det danske selvværd. Denne oversættelse er ikke korrekt. Der findes ingen dansk oversættelse af det engelske 'self-esteem'. Self-esteem rummer elementer af både det vi på dansk kalder selvværd, og det vi kalder selvtillid. Man har aldrig i Danmark knyttet selvværd sammen med præstationer, som der påståes i artiklen, og det er problematisk, at man i artiklen direkte snakker og forskellige definitioner, når disse er definitioner på selv-esteem og ikke selvværd.

Artiklen bør fjernes, og ikke bare hurtigt redigeres, medmindre man vil accepterer det engelske begreb self-esteem på den danske wiki, da det er den eneste måde, indholdet vil kunne nærme sig noget, man vil kunne argumentere for.(Skrev MissAsaru (diskussion • bidrag) 11. sep 2013, 13:12. Husk at signere dine indlæg.)

Det lyder rigtigt. Du er velkommen til at tage fat i løsningen. Jeg har i artiklen markeret, at der er problemer med den. Pugilist (diskussion) 11. sep 2013, 13:16 (CEST)
Hvis problemet er, at begrebet har to mulige nuancer i fht. "selfesteem", er det vel ikke et større problem, end kendsgerningen at "politik" på engelsk både kan oversættes til policy, polity og politics. Det er en logisk konsekvens af, at engelsk har væsentlig flere ord end dansk. Men det er ikke et spørgsmål, som jeg går specielt meget op i, så hvis sletningsfanatikerne vil fjerne denne artikel fra wiki, never mind. Men når man betænker, hvor mange artikler,der mangler på da. wiki i fht. andre wikier, er det egentlig utroligt, hvor megen energi, der bruges på at slette artikler!! Er det et specielt træk ved dansk nationalkarakter, at destruktion er et overorndnet princip. (Se f.eks. den energi, der udfoldes mht. sletningsforslag fra brugerne, der stort set ikke selv bidrager med artikler. Men slet for min skyld endelig "selvværd", som jeg ikke har særlig indsigt i eller interesse i.--Ramloser (diskussion) 11. sep 2013, 21:56 (CEST)