Diskussion:Silke

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


  fra artiklen: Silkestof blev først udviklet i Kina, muligvis så tidligt som 6000 f.Kr. ... Kina holdt længe fremstillingsmetoden af det fine stof hemmelig, men omkring 300 f.Kr. lækkede hemmeligheden til Korea, og omkring 550 lykkedes det munke at smugle levende pupper til Byzans, hvor man straks indledte en produktion.


  Der mangler kilder, og kildekritik; for selv med en stor interesse i hemmeligholdelse, så lyder det alligevel meget urealistisk at hemmeligholdelse af den slags skulle kunne vare i bare 1000 år. 80.198.101.100 19. jan 2014, 04:22 (CET)  Der er mange artikler på Wikipedia hvor det at nævne realistisk kildekritik forsømmes, så som:

  Selv med de strengeste foranstaltninger for at forsøge hemmeligholde metoderne i fremstillingen af silkestoffer, så er det alligevel realistisk skøn at der maks gik 100 år før fabrikationen af silkestoffer var i gang i hele Østasien 80.198.101.100 27. jun 2014, 08:10 (CEST)

  Start en diskussion om Silke

  Start en diskussion