Diskussion:Silkeborg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Ud over at være stavet forkert, er en motorvej så noget, der skal nævnes om en by? Den ligger vel imellem byer. Og jeg forstår slet ikke teksten med de sære tal. Skal det rettes eller slettes? Ditlev Petersen (diskussion) 12. sep 2017, 22:57 (CEST)

External links modified (januar 2021)[rediger kildetekst]

Hello fellow Wikipedians,

I have just modified 12 external links on Silkeborg. Please take a moment to review my edit. If you have any questions, or need the bot to ignore the links, or the page altogether, please visit this simple FaQ for additional information. I made the following changes:

When you have finished reviewing my changes, you may follow the instructions on the template below to fix any issues with the URLs.


  • Hvis du har opdaget URL'er, der fejlagtigt var angivet som døde af botten, kan du rapportere dem med [iabot.wmcloud.org/iabot/index.php?page=reportfalsepositive dette værktøj].
  • Hvis du har fundet nogen fejl angående arkivsider eller selve URL'erne, kan du rette dem med dette værktøj.

Cheers.—InternetArchiveBot (Rapporter fejl) 1. jan 2021, 10:32 (CET)

Midtjylland eller Østjylland?[rediger kildetekst]

I øjeblikket bliver Silkeborg beskrevet som liggende i Midtjylland. Hvad er kilden til dette? De fleste steder kan jeg se at Østjylland beskrives som øst for den jyske højderyg, og her ligger Silkeborg 93.167.226.92 23. maj 2023, 10:58 (CEST)Svar[svar]

Hej 93.167.226.92. Det er en gammel traver på wikipedia, du tager fat på. Vi har før haft lange diskussioner om danske byer og egnes lokale tilhørshold, og jeg tror der er en generel konsensus for, at de nuværende definitioner beholdes for, at der ikke startes nye redigeringskrige. Begynder vi at ændre én lokalitet, starter "ildebranden" igen på alle artikler i Jylland, på Sjælland og de øvrige øer. I Silkeborgs tilfælde er det korrekt, at byen i nogle tilfælde lokaliseres i Midtjylland og i andre (bl.a. hos TV2-Østjylland, lex.dk) defineres som værende liggende i Østjylland, men for overskueligheden er der generel konsensus om én egnslokalitet på wikipedia; i dette tilfælde "Midtjylland" (Øst-, Midt- og Vestjylland ligger alle i Region Midtjylland). Det giver faktisk god mening relateret til Silkeborg bys (og kommunecentrums) tættere placering på Jyllands Midtpunkt end nærmeste havkyst, altså Kattegat eller Vesterhavet. Derudover har en række organisationer/myndigheder defineret Silkeborg Kommune til at være liggende i Midtjylland: DGI Midtjylland, Midt- og Vestjyllands Politi, Skatteankenævn Midtjylland osv.
Jeg mener, det på et tidspunkt var oppe at vende på wikipedia, om vi skulle benytte Eurostats officielle landsdelsdefinition for at komme redigeringskrigene til livs. I Eurostat-betegnelsen, side 2-3 ligger Silkeborg f.eks. i Østjylland, men da hyppigt brugte lokalitetsbetegnelser som "Midtjylland", "Midtsjælland" og "Sønderjylland" ville forsvinde fra definitionerne, gav det ikke konsensus. Alt i alt er landsdelsdefinitionerne flydende, og mere baseret på sproglige beskrivelser end formelle énsrettede betegnelser. Medmindre man selvfølgelig benytter Eurostats definition fremover. --Wilfred Jensen (diskussion) 23. maj 2023, 16:18 (CEST)Svar[svar]