Diskussion:Skånske herreder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Navnene bør gennemarbejdes efter navnekonventionen. Hvis der er nogen danske navne skal de bruges ellers de svenske som kan ses her : sv:Mall:Skåne läns härader - vh. Nico 25. jan 2006 kl. 09:37 (CET)

De nævnte navne er de almindelige danske - med de svenske i parentes.--Thomas Thorsen 12. maj 2006 kl. 14:49 (CEST)

Det kunne være interessant at få belyst, om den adminstrative inddeling efter den svenske overtagelse helt svarede til den tidligere danske, eller om der skete en tilpasning efter en model for det øvrige Sverige.--Olejasz 12. maj 2006 kl. 14:34 (CEST)

Retssystemet i Danmark, Skåne og Sydsverige (Småland mv.) lignede ret meget hinanden idet der begge steder var en herredsinddeling som retskredsinddelingen tog udgangspunkt i. I nordligere dele af Sverige fandtes derimod ingen herredsinddeling. De skånske herreder fortsatte helt til nyere tid med at være retskredse på lignende måde som i Danmark. Mht. til højere administrative enheder: Da man i Danmark skiftede betegnelse fra len til amt, beholdt man navnet "len" (län) i Sverige.--Thomas Thorsen 12. maj 2006 kl. 14:49 (CEST)

Hvis du er sikker på navneovensstemmelsen kan vi vel fjerne QA-skiltet, men der skal vist også en tilføjelse af Herred på navnet . -- Nico 12. maj 2006 kl. 15:02 (CEST)

En tilføjelse af Herred ville dels være konsistent med benævnelsen af de (andre) danske herreder ... og dels fjerne fejllinket til departementet Gers i Frankrig ;-) --Olejasz 12. maj 2006 kl. 15:11 (CEST)