Diskussion:Skede (kønsorgan)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.



Jeg synes, det er forkert at tissekone videresendes til skede (kønsorgan), da kvinder ikke tisser med den. Desuden synes jeg, at illustrationen mere høre til kvindens kønsorganer end til blot skede (kønsorgan). --Claus Sørensen 27. sep 2003 kl.12:02 (CEST)

Tissekone hermed ændret

Vulva betyder livmoder! Jone 21. jan 2004 kl. 23:54 (CET)

Ikke ifølge vulva - der er det en samlet betegnelse for alt muligt. --Lhademmor 30. jan 2008, 18:57 (CET)

Rettet ordet fødselen til fødslen. Begge ord er korrekte i henhold til retskrivningsordbogen, der dog har det e i parentes. --Sir48 (Thyge) 22. apr 2005 kl. 09:10 (CEST)

vedr. synonymerne[rediger kildetekst]

Har det virkeligt encyklopædisk relevans nævne diverse synonymer for skeden i denne artikel. Jeg vil foreslå, at der i stedet for oprettes en artikel fx. skede (slang) og flytte synonymerne dertil. - apw 27. apr 2007 kl. 17:16 (CEST)

Jeg er ening, og har lige flyttet slangudtrykkene til en undersiden skede_(slang). Så er der håb om, at hovedartiklen ikke skal oversvømmes med spændende udtryk. DennisHansen 28. apr 2007 kl. 16:07 (CEST)

Seksuel anatomi?[rediger kildetekst]

Ang billedteksten "Kvinders interne seksuelle anatomi" - hvad hulen er seksuel anatomi? Kan det evt. omformuleres, eller er det bare mig der ikke har fulgt med i biologitimerne? --Lhademmor 30. jan 2008, 18:53 (CET)


G-punket ligger på skedens forvæg, ikke som beskrevet på skedens bagvæg!--Jan Sæther 18. dec 2009, 19:30 (CET)

Hermed rettet.--Medic (Lindblad) 18. dec 2009, 20:07 (CET)

Det er simpelthen for grænseoverskridende at billedet til højre er af en lille pige... Når der redirectes til denne side på søgeord som "fisse" og "kusse", så bør det ikke være en lille pige der skal ligge model til billedforklaringerne. Vil du/I omgående ændre det et billede af en voksen kvindes nedre dele?? Jeg vil slet ikke vide, hvor I har fået det andet billede fra :( Louise, 3. aug 2009 kl. 22:28 (CET)

Jeg kan tilføje at personen der har uploadet billedet på Commons har følgende diskussionsside. --Pusleogpixi 3. aug 2009, 22:39 (CEST)
Min personlige mening er at det er fløjtende ligemeget. Det er ikke personens alder der er vigtig, men forklaringen af kønsdelene. Man kunne gå så langt som til at sige at man kunne overveje både at have et billede fra en ung pige og en ældre kvinde for at kunne forklare udviklingen med alderen. Men at flæbe over det her kan jeg på ingen måde sætte mig ind i. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 4. aug 2009, 11:26 (CEST)

Kønslæber, ikke skamlæber![rediger kildetekst]

Det er obsolet at benytte udtrykket "skamlæber", da det giver det indtryk, at pigen skal føle skam over sine kønsdele. Derfor taler man nu om ydre og indre kønslæber. (Skrev 90.184.164.59 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er noget vrøvl, men du har ret i at sprogbrugen i visse kredse er ændret. Om denne ændring er udbredt nok til at ændre det historiske "skamlæber" (som passer sammen med skamben, skamfure og skamkapsel) til "kønslæber"... tja; tag emnet op på Diskussion:Skamlæber. Hvis du har brug for hjælp til at oprette et flytningsforslag, skal du bare sige til. --Palnatoke (diskussion) 6. feb 2014, 23:57 (CET)