Diskussion:ISO-container

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Skibscontainer)

Jeg vil gerne flytte denne artikel til enten skibscontainer eller ISO-container. Jeg tror ordet skibscontainer er det mest brugte i daglig tale. På siden Container vil jeg så lave en flertydig til Skibs- affalds- indsamlings- og hvad jeg ellers kan finde. --G®iffen 27. aug 2006 kl. 11:31 (CEST)

Det er fint med mig. Har andre nogen indvendinger? --Glenn 27. aug 2006 kl. 11:50 (CEST)

Jeg giver den lige til 7/9-06 for at folk har en chance... G®iffen 28. aug 2006 kl. 17:11 (CEST)

Det er godt nok længe at vente. Der er også containere i programmeringssammenhænge. --Palnatoke 28. aug 2006 kl. 18:53 (CEST)

Da artiklen er oprettet i 2003, så overlever vi nok at vente 10 dage mere, så folk der ikke kigger ind hver dag også når at få en chance. Havde det været livsnødvendigt, var den nok flyttet før :-) G®iffen 30. aug 2006 kl. 18:14 (CEST)

Jeg anfægter ikke, at ISO-container er en mere korrekt betegnelse, men vil nu mene, at skibscontainer er en mere udbredt form. Således støtter jeg ikke den nylige flytning foretaget af Bruger:John Peters. --|EPO| 9. aug 2008, 09:52 (CEST)

Jeg så helst den blev kaldt 'container', fordi 99,9 % af verdens containere er af denne type,- men endte med compromisset 'ISO-container', netop fordi jeg var klar over, at omdøbning til 'container' kunne give problemer. Den engelske og tyske wiki-artikkel om samme emner taler om conatinere og ikke skibscontainere.
I fremtiden vil vi se disse containere blive transporteret med jernbane i større omfang. Schweizerne er ved at bygge tunneller - se Gotthard Basistunnellen og Lötschberg Basistunnellen, så det kommer til at viorker somom alperne slet ikke eksisterede, dvs. hvis italienerne kommer op i omdrejninger, så kan havne i Italien pludselig hurtigt forsyne store dele af Tyskland. I et længere perspektiv --men måske tættere på at realiseres end vi tror - vil containere kunne fragtes med jernbane direkte fra Kina over rusland, og derved blive en alvoirlig konkurrent til f.ex AP Møller skibstransport. Til den tid vil vi nok bare kalde dem containere, fordi denne verdens affaldscontainere udgør kun o,ooo3 % (mit skøn). Men i mellemtiden er ISO-containere et udmærket kompromis.John Peters 9. aug 2008, 10:05 (CEST)
Dine egne muligvis-betragtninger er fuldstændig irrelevante for diskussionen.
Er fuldt klar over, at skibscontainer er noget misvisende idet containerne jo kan transporteres på andet end skibe. Ikke desto mindre er den form langt mere almindeligt forekommende i sproget. --|EPO| 9. aug 2008, 10:13 (CEST)

Se billedet i denne artikel Intermodal godstransport af et såkaldt 'double stack' container fra USA. EPO på denne side har jeg prøvet at sætte et billede ind fra USAs nyeste og mest moderne container terminal, en såkaldt APM Terminal, ejet af AP. Møller ind. Billedet er meget professionelt taget, ligesom de andre billeder i AP. Møller sammenhæng på engelsk wiki, og ham som har taget dem erklærer at han giver alle ret til at bruge dem. Tror du at du kan overføre det relevante billede til Commons? Og hvorfor kan det ikke lade sig gøre? John Peters 9. aug 2008, 10:18 (CEST)

Billedet er kun lagt op lokalt på engelsk Wikipedia. Derfor kan billedet kun vises på engelsk Wikipedia. Du lærer ikke noget ved, at jeg lægger billedet op på Commons - det kan du selv få lov at gøre. Se Hjælp:Commons. --|EPO| 9. aug 2008, 10:21 (CEST)

Jeg har før prøvet at lægge et billede opp, men det ER kranglet. Jeg mener I skulle lave en side, hvor folk kan foreslå billeder, som de gerne vil have lagt på Commons. Vi er alle sammen interesset i at der kommer flere, relevante billeder, som kan forbedre artiklerne. Jeg kan bare tale for mig selv, - jeg finder det enormt vanskeligt og er aldrig lykkedes med det. Og på den baggrund skønner jeg, at mange andre vil have svært med det. Mit forslag med en sådan side, er en rationel arbejdsdeling: De med teknisk flair får chancen at gøre noget, som interesserer dem, og de (vi) andre kan koncentrere os om at redigere, og det hele vil komme toil at gavne dansk wikipedia. Lad os anskue det fra en anden side: Som det er nu, hvor hver enkelt skal igennem den nærmest uoverstigelige vanskelige proces med at lægge billeder op, er netto-resultatet at der er færre billeder, end der kunne være, hvis de teknisk mindede hjalp os på en sådan side, indrettet til formålet.John Peters 9. aug 2008, 10:34 (CEST)

Det er lige så nemt at lægge et billede på Commons som det er på dansk Wikipedia. Forskellen er, at man skal huske kategorier på Commons - det bruger vi ikke til billeder her. Det er endda blevet mere overskueligt og hjælpende med den nuværende form.
Hvis man lægger et billede op, som man ikke selv har taget, bliver man i sagens natur nødt til at oplyse om, hvor billedet så stammer fra og huske den rigtige licens. Hvis man efterfølgende opdager en fejl kan man jo bare rette den. --|EPO| 9. aug 2008, 10:47 (CEST)