Diskussion:Skrift (typografi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Skrifttype)

Er "Morris" en af de populæreste skrifttyper opkaldt efter sin skaber? Jeg kan godt finde en font med navnet Morris i, men bliver den brugt ret meget? (Skrev Ditlev Petersen (diskussion • bidrag) 19. jul 2012, 11:14‎. Husk at signere dine indlæg.)

Nu har jeg smidt den lange liste af "populære skrifttyper" ud. Men måske skal vi have nævnt et par enkelte ved hver gruppe? Jeg mener ikke, det tjener noget formål at skelne mellem trykkeskrifter og computerskrifter. Vi kunne måske også bruge et billede eller to, jeg har et med grundstreger, hårstreger og seriffer, vi kan bruge. Ditlev Petersen (diskussion) 3. jul 2013, 21:49 (CEST)

Jeg kunne se, at en anonym bidragyder ville fjerne skrifttyper på computeren. Det blev rullet tilbage, men man kunne faktisk godt argumentere for, at font burde være et selvstændigt opslag (og så linke til det). Lige nu er det kun en henvisning. Nogen meninger? Ditlev Petersen (diskussion) 4. feb 2014, 21:22 (CET)

Ordet "font" er blevet fjernet med henvisning til, at det ikke er det danske ord. Det er sikkert rigtigt, men ordet bruges af alle dem, jeg snakker med, så det er ganske udbredt blandt danskere. Jeg synes, det bør nævnes (evt. i en parentes). I øvrigt gode ændringer, som Anonym har lavet.Ditlev Petersen (diskussion) 13. feb 2015, 21:20 (CET)

Efter min opfattelse er der noget, som trænger til at blive efterset af en fagmand. Personligt er jeg faguddannet typograf, og der tales i faget ikke på dansk om skrifttyper, men om skrifter. Baskerville, Palatino og Times er eksempler på skrifter (der kan opdeles i forskellige typer). Jvf den bog der henvises til af Nordlunde: Bogskrifter. En skrift fås traditionelt (i blyets tid) i forskellige snit, som også betegnes garniturer: ordinær, kursiv, halvfed, halvfed kursiv, (evt fed). 87.57.196.71 25. feb 2015, 23:32 (CET)

Det har du ret i. Men Windows har indført ordet skrifttype og det ser ud til, at man mener skrifter. Vi bør døbe artiklen om og lave en henvisning fra skrifttype. Ditlev Petersen (diskussion) 25. feb 2015, 23:40 (CET)

Nej. Windows bestemmer ikke, at typografiske termer skal laves om. Gælder det digitale skrifter kan man tilføjea t ordte font bruges - i blyets tid talte engelsksprogede om founts/font https://www.merriam-webster.com/dictionary/fount