Diskussion:Slagelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Slagelse Storcenter[redigér wikikode]

med slagelse storcenter menes der nok vestsjællandscentret (skrev 80.162.7.79 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Trælleborg[redigér wikikode]

Hvorfor altid størst? Aggersborg er en del større end Trælleborg ved Slagelse.--Lcl 12. jun 2007, 23:41 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 10. aug 2007, 16:19 (CEST)

Slaghelse[redigér wikikode]

Da der ikke findes nogen kilder skal du anvende følgende vedr. oprindelsen af navnet Slagelse:

"Endelig kan skabelonen {{ingen kilder}} indsættes, ligeledes på kildematerialets vanlige plads, i artikler som ikke er underbygget af kilder overhovedet."

Kunne vi se nogle kilder til dette: Navnet "Slagelse" kommer af det olddanske ord slagh som betyder "sænkning i terrænet", og af else, der er et andet ord for "løse".?

"slagh" findes ikke registreret som olddansk. Henvisninger til Slagelse kan ses i samme ordlyd adskillige steder og der er ikke tale om en reel kilde men blot om at der er kopieret citater. Et eksempel her.

"else" er et dansk navn som har rod i Elsebeth som har rod i navnet Elizabeth som har rod i Elisheva (אֱלִישֶׁבַע), meaning "My God is an oath" or "My God is abundance. אֱלִישֶׁבַע oversættes dog til Elisheba som har reference til Islam nemlig via Koranen. Ergo er Else et hebraisk navn. Dette er væsentligt for at forstå forbindelsen til navnet oprindelse via else i Slagelse. Slag er et reelt dansk ord nemlig at ved at slå så opstår der et slag eller i forbindelse med et krigs-slag.

Hvis ikke der er nogle kilder til ovenstående så skal det naturligvis slettes og bliver slettet da der ikke er nogle kilder der kan verificere hverken "slagh" eller "else" som beskrevet. (skrev Jamesluxley (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Goddagmandøkseskaft-argumentation. "Peter kan ikke flyve. En sten kan ikke flyve, ergo er Peter en sten." Jeg synes du skulle overveje om wikipedia er noget for dig, når du ikke engang gider researche alment accepterede navneangivelser. Der er nu, til din oplysning, indsat en kilde. --77.215.189.87 7. jun 2012, 19:56 (CEST)