Diskussion:Slaget ved Axtorna

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Artiklen burde vist flyttes til "Slaget ved Axtorna". Jeg er bare lidt for doven lige nu til at gå ind på de øvrige sider på Wikipidia, der nævner slaget, og ændre navnet der også:p --Heelgrasper 2. maj 2005 kl. 18:11 (CEST)

For tiden er balancen i dansk/svensk navngivning på wikipedia vistnok således at danske stednavne bruges indtil 1645/1658 og svenske derefter. Det kan synes forvirrende, men alternativerne er anakronistiske den ene eller den anden vej. --Palnatoke 2. maj 2005 kl. 22:49 (CEST)
Hvordan er det lige, at man finder frem til de danske stednavne? Jeg har kun kunnet finde formen "Axtorne" på netleksikon.dk og deraf afledte artikler. Til gengæld finder jeg Axtorna flere steder på nettet og hos Bernito Scocozza og Grethe Jensen: Danmarkshistoriens Hvem Hvad og Hvornår, København 1994, s. 124; Schultz Danmarkshistorie, bind II, København 1941, s. 644 og Paul Holt og Mikael Holt: Historiske Årstal, København 1997, s. 15. Jeg gik derfor sådan set ud fra, at det var en fejlstavning.
Under alle omstændigheder skal samme form bruges i artikeltitel og artikeltekst, hvilket ikke er tilfældet p.t.--Heelgrasper 3. maj 2005 kl. 00:00 (CEST)
Jag ändrade namnet i mallen till Axtorne så att det blir koncistent. Axtorna/Axtorne är bara några få gårdar som det knappast finns något mer att skriva om än att ett slag utkämpades där och därför verkar det rimligt att köra på Palnatokes linje. Gunnar Larsson 14. jun 2006 kl. 21:31 (CEST)

Coord wd[rediger kildetekst]

Hej (@hjart ?) der er WD-koordinatfejl på Slaget ved Axtorna. Er der nogen der vil kigge på det, jeg er ikke så stiv i WD. - Nico (diskussion) 3. aug 2021, 07:58 (CEST)

Har rettet det nu - Nico (diskussion) 3. aug 2021, 15:28 (CEST)