Diskussion:Solformørkelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

1954 formørkelsen[rediger kildetekst]

Jeg foreslår at næsten-total-formørkelsen 30. juni 1954 beskrives. Mange jeg har snakket med som oplevede sol-formørkelsen påstår at den var total. Det er ikke rigtigt, selvom det var tæt på i Skagen (99% ?).

The Astronomer 3. aug 2008, 23:38 (CEST)

koron*graf[rediger kildetekst]

Hmmm .... I katolsk teologi kaldes læren om jomfru Maria Mariologi - ikke Marialogi.

Analogt kunne man vente koronograf snarere end koronagraf. Søgning i Google giver nogen støtte til koronograf. Men hvad det kommer an på er naturligvis om den ene eller anden form er fastslået – noget som jeg ikke kender til.

Sebastjan 18 mar. 2005 kl. 12:40 (CET)

Jeg mener at have læst ordet "koronagraf" (altså med a frem for o), men det er som jeg umiddelbart husker det. Jeg kigger lige efter i mine astronomibøger i aften når jeg kommer i nærheden af dem, og vender tilbager hertil når jeg har undersøgt sagen! :-)
Peo

Så har jeg været i bøgerne - nærmere præcist et værk, udgivet i 1973 i en serie kaldet "Rumfartsorientering": Dér skriver de "Koronagraf" med det famøse a...

Søgning i Google giver faktisk stor overvægt for coronographe over coronagraphe. -- Sebastjan 21. feb. 2006 kl. 11:25 (CET)

Danske solformørkelser[rediger kildetekst]

Så fik jeg endelig taget mig sammen til lidt wikipedia-arbejde :) Jeg lidt amok i solformørkelser i sommeren 2006 hvor jeg lavede noget grafik med programmet WinEclipse. Det var egentlig meningen jeg ville tilføje det til artiklen dengang. Men det blev aldrig til noget. Så fandt jeg PNG-filen i dag, fik publiceret den på Wikipedia Commons under Public Domain, og nu er den altså tilføjet til artiklen.

Jeg håber det kan bruges. Forudsigelserne kan jeg dog ikke garantere - andet end jeg stoler på hvad programmet WinEclipse producerer. Men det er kun et tillidsfuldt gæt dog.

Jeg håber nogen vil forsøge at tjekke op med WinEclipse eller nyere software?

--Intel4004 5. jan 2008, 22:12 (CET)