Diskussion:Sommer-OL 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kina Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kina, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kinarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Howcheng slettede Image:Beijing_National_Stadium.jpg: [[Commons:Licensing|Copyright violation]]: OTRS ticket #2008031410009776;

-- CommonsTicker 14. mar 2008, 23:17 (CET)

Kinesiske Taipei[redigér wikikode]

Jeg synes ikke afsnittet om diskrimination af Taiwan passer ind. For det første er det ikke neutralt. for det andet passer det ikke det der står. For det tredje er Kinesiske Taipei navnet på den nationale olympiske komite. Jeg synes afsnittet bør slettes. Mvh --Rasmusbyg 12. aug 2008, 16:45 (CEST)

Desuden underbygger kilderne ikke påstandende i afsnittet. --Rasmusbyg 12. aug 2008, 16:47 (CEST)
Forestil dig en seer med et solidt geografi-kendskab. Han ser at nogle OL-deltagere stiller op for TPE med flaget Flag of Chinese Taipei for Olympic games.svg. Denne seer undrer sig og går ind på Wikipedia og finder flaget i denne artikel. Jubiii, nu bliver det afsløret -øøh NEJ. Flaget dækker over Kinesiske Taipei, et rødt link, som har fået to bronzemedaljer. Hvor oplysende!
Med 'mit' afsnit afsløres det at TPE dækker over Taiwan. "Hvorfor kæmper taiwanske sportsfolk så ikke under deres eget flag" vil den hypotetiske læser spørge? Fordi der kun kan være et land der repræsenterer Kina. For at tækkes har Taiwans olympiske komité 'opfundet' Chinese Taipei for at kunne deltage i OL. At skulle deltage under et firmaflag er diskriminerende - tænk på hvis danske atleter skulle stille op uden Dannebrog. Afsnittet kunne læses som om det kun var gældende i 2008 fordi det var i Beijing, hvilket er en halv sandhed. Samme ordning blev brugt i Athen 2004, Sydney 2000 ... Hvordan synes DU at det skulle formuleres? --Med venlig hilsen Necessary Evil 12. aug 2008, 20:27 (CEST)
Meget mere neutralt. Den officielle årsag er at det er forvirrende hvis der er to lande der hedder Kina i store internationale konkurrencer. Det du skriver får det til at lyde som om du virkelig hader Folkerepublikken Kina. Det er uneutralt og uprofessionelt. Læs evt den engelske artikel om Chinese Taipei. Mvh --Rasmusbyg 12. aug 2008, 20:31 (CEST)

Medaljeoversigt flag[redigér wikikode]

TV sendinger fra OL……… afsnittet er moden til sletning.[redigér wikikode]

Jeg mener at afsnittet Sommer-OL 2008#TV sendinger fra OL som kan ses i Danmark ikke længere er relevant. Dengang de olympiske lege foregik, var afsnittet relevant for tv-seerne, men i dag har det ingen historisk interesse. De andre afsnit har historisk interesse, men der skal omskrives til datid hist og her. --Med venlig hilsen Necessary Evil 6. jul 2009, 22:34 (CEST)

Da der ikke har været nogle der har protesteret, sletter jeg hermed afsnittet. --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. jun 2010, 16:20 (CEST)