Diskussion:Sorgenfrei-Tornquistzonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Iflg. den tyske wikartikel gælder navnet Sorgenfrei-Tornquistzonen kun en nordlig gren af Tornquistzonen. - Nico (diskussion) 21. mar 2015, 10:11 (CET)

Det er helt korrekt, se fx kortet fra GEUS side 2. Det betyder samtidigt at den danske Sorgenfrei-Tornquistzone-artikel ikke kan interwikies til de andre Tornquistzone-artikler. Den polske og den hviderussiske omhandler den sydlige Teisseyre-Tornquistzone, mens den tyske, franske, hollandske, norske og svenske omhandler hele Tornquistzonen. Sorgenfrei-Tornquistzonen alene er vel mest interessant for dansktalende wikilæsere. I øvrigt mener jeg at indgangsbilledet er ubrugeligt, da det ikke hjælper læseren. Et lille 'STZ' ville være godt, så jeg rykker nummer to billede op som indgangsbillede. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 22. mar 2015, 02:02 (CET)
Jeg vil mene det er mere korrekt at gå tilbage til det oprindelige navn Tornquistzonen og så lave et afsnit om den nordlige gren Sorgenfrei-Tornquistzonen. Hvad synes andre om det forslag? - Nico (diskussion) 22. mar 2015, 08:55 (CET)
Der er ingen andre wikier, der kun omhandler Sorgenfrei-Tornquistzonen. Ændringen fra TZ til STZ kan jeg se skyldtes en IP-brugers nationalistiske navlepilleri. Jeg mener ikke at der er kød nok på to Tornquistzone-artikler. Jeg er enig med dig i at artiklen skal hedde "Tornquistzonen", og at Sorgenfrei-Tornquistzonen skal være et afsnit i artiklen.
Artiklen blev IMHO omdøbt lige lovlig hurtigt. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 23. mar 2015, 08:51 (CET)