Diskussion:Spejderlejr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Spejder eller ikke spejder, to be or not to be, er FDF en spejder organisation? Nej, fordi FDF ikke er skabt af Lord Robert Baden-Powell. Baden-Powell skabte "spejderiet"! --Villy Fink Isaksen 4. maj 2007 kl. 10:42 (CEST)

Det stikker dybere end som så - sammenlign FDF med KFUM-Spejderne - begge er de kristne organisationer, men for FDF har det indtil for kort tid siden været forkyndelsen, der var i fokus (FDF bruger også kun voksenledere), mens KFUM-spejderne har kombineret spejderprincipper som patruljesystemet med det kristne budskab. --Palnatoke 4. maj 2007 kl. 12:45 (CEST)

Korpslejr[redigér wikikode]

Hvad med at kalde artiklen for korpslejr i stedet, FDF er et korps og kan derfor indgå i artiklen uden nogen tager anstød af det. --Villy Fink Isaksen 4. maj 2007 kl. 12:56 (CEST)

Ordene er ikke synonyme. En korpslejr er en lejr for hele korpset, mens en spejderlejr kan være for en større eller mindre gruppe spejdere. --Palnatoke 4. maj 2007 kl. 13:53 (CEST)
JA JA - men hvorfor skal kopslejre så omtales under spejderlejr? --Villy Fink Isaksen 4. maj 2007 kl. 16:38 (CEST)
Spejdernes korpslejre er jo spejderlejre. At FDF'erne teknisk set ikke er spejdere, ændrer ikke på noget. Det er et af de steder, hvor "fagfolk" og "lægfolk" har forskellig sprogbrug. Vi følger som hovedregel lægfolks begreber i vores artikeludvælgelse og -navngivning, så derfor behandler vi FDF som om de var spejdere, men beskriver i de enkelte artikler, at sådan ser spejderne ikke på sagen. --Palnatoke 4. maj 2007 kl. 17:10 (CEST)

Lejrpladser[redigér wikikode]

Det mest karakteristiske ved en spejderlejr er teltene og bygningsværkerne, der tilsammen udgør den lejrplads, hvor 5-20 personer sover, laver mad, spiser, hygger sig om bålet etc. På http://spejdernet.dk/lejrplads kan man se mange billeder af disse karakteristiske bygningsværker. Jeg har selv lavet siden, så jeg vil af den årsag ikke selv tilføje et link, men hvis nogen synes, at det kunne være en god billedkilde, så skal de være velkomne til at tilføje linket til artiklen. (skrev Fejrskov (diskussion • bidrag) 1. jun 2011, 23:19. Husk at signere dine indlæg.)

Det er et rigtig godt forslag. Det er en god idé at lade være med at tilføje sine egne sider, da det hurtigt kan blive reklame, men det her er en ikke-reklamerende side og jeg synes den er relevant, så i det tilfælde kunne du bare indsætte den, så andre kan få gavn af den. --CarinaT 16. jun 2011, 12:11 (CEST)