Diskussion:Sport

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Exquisite-kmenu.png Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:

Er bjergbestigning sport?[redigér wikikode]

Sport defineres i artiklen som "fysisk udøvelse under fastsatte regler, så man kan konkurrere individuelt eller holdmæssigt". Jeg synes ikke at bjergbestigning falder ind under den definition da man mig bekendt ikke konkurrerer i bjergbestigning. Tager jeg fejl vedr. bjergbestigning, eller er definitionen forkert? Byrial 28. sep 2004 kl. 18:16 (CEST)

Muligvis dækker definitionen ikke helt (?)- mange betragter klatring på bjerge (og vægge) som mere sport end som fritid/motion. Der findes klatrebumser i alperne om sommeren ligesom der er skibumser om vinteren. Men det er ikke Himalaya-ekspeditioner, der konkurreres i, så mon ikke bjergbestigning skal høre til andetsteds, og blot bjergklatring og vægklatring nævnes under sport. Se evt. dansk sportsklatreforbund og Dansk Bjergklub. Har brudt mit hovede - skal bjergbestigning høre under opdagelsesrejser, ekspeditioner eller ferieformer? -- Jørgen 28. sep 2004 kl. 18:59 (CEST)
Da ingen har forsvaret at bjergbestigning er sport, vil jeg nu fjerne omtalen her og i stedet indsætte en henvisning under bjerg. Byrial 6. okt 2004 kl. 20:15 (CEST)

Man kan da godt kalde bjergbestigning en sport, der findes speed climing hvor to klatre dyster om at nå toppen af en klatrevæg på tid den der så er hurtigst vinder. Ellers findes der såkaldte "adventure" sportsgrene hvor hold af to personer eller flere dyster over lange afstande, hvor de blandt andet kan komme ud for at skulle klatre i bjerge. (skrev 80.196.32.35 (diskussion • bidrag) 27. feb 2008, 14:57. Husk at signere dine indlæg.)

Noget om navne[redigér wikikode]

"Mærkeligt nok eksisterer der ikke noget samlet organ i Danmark med navnet Dansk Sportsforbund eller lignende"

Den påstand tror jeg ikke, at jeg forstår. Hvad mærkeligt er der ved ordet idræt?--Troels Nybo 4. okt 2004 kl. 10:47 (CEST)

Ændret. --Ernst Poulsen 16. mar 2006 kl. 00:50 (CET)

Sport og spil[redigér wikikode]

Inspireret af en ændring i sportsportalen må jeg spørge: Hvor går grænsen mellem "sport" og "spil"? --Palnatoke 28. apr 2006 kl. 13:23 (CEST)

Citat af Niels Nygaard[redigér wikikode]

@Bruger:Kontoreg: Jeg ledte efter en kilde til citatet der er tillagt Niels Nygaard. Jeg fandt teksten i en artikel i Politiken: http://politiken.dk/indland/kobenhavn/art5776908/K%C3%B8benhavn-f%C3%A5r-nyt-center-for-E-sport. Men teksten er i Politiken ikke præsenteret som et direkte citat. I øvrigt virker indsættelsen af citatet (som alligevel ikke er et citat) umotiveret. Der burde hellere være en generel diskussion om esport og tankesport hører under sport med synspunkter for og imod. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. mar 2017, 20:53 (CET)

Jeg har hermed rettet citatet...vil forsøge at finde yderligere dokumentation for samme udsagn. --Kontoreg(Henvendelse) 10. mar 2017, 20:57 (CET)