Diskussion:Stændermøde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg er uenig i flytningen - her er en af de få undtagelser hvor et flertalsnavn er relevant ! vh. Nico 24. feb 2004 kl. 17:39 (CET)

Jeg ville gerne være enig med dig, men det står i RO: RO: Stænder.

mvh Glenn 24. feb 2004 kl. 17:42 (CET)

Det handler ikke om grammatik - i mit øre lyder stænder ikke som en flertalsbetegnelse , men som en betegnelse for en organisationsform som aldrig har haft en fastlagt betydning, men ordet stænder er det mest gennemgående for begrebet. - Nico 24. feb 2004 kl. 17:51 (CET)

Hej Nico

Jeg har søgt lidt og fundet følgende - og som sagt jeg har faktisk heller ikke tænkt på det i ental "stand":

  • Leksikon.org: Stand Citat: "...En stand (latin: status, stilling) er en samfundsgruppe med fælles kultur og værdier, som er knyttet til ejendom eller erhverv....De vigtigste sociale grupper (stænder) var adel, gejstlighed, borgerskab og - i nogle tilfælde - bønder...Adelen og gejstligheden (de såkaldte privilegerede stænder) var normalt fritaget for skat...."

mvh Glenn 24. feb 2004 kl. 17:59 (CET)

PS: Vi må godt kopiere udvalgte artikler fra www.leksikon.org: kilder.

Det vil da være udmærket at skrive en artikel om stand som begreb, men det var ikke det der var min mening med artiklen, derfor har jeg flyttet den til stændermøde - vh. Nico 24. feb 2004 kl. 18:40 (CET)

Det er helt fint. mvh Glenn 24. feb 2004 kl. 18:43 (CET)