Diskussion:Stationen ved Holeby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kildekritik[redigér wikikode]

@Dipsacus fullonum: Du skriver: "Lolland Kommune kalder den Lolland Syd på sin hjemmeside." Jeg var tilbageholdende med den oplysning, da jeg intet kan finde på Lolland Kommunes websted om at kommunalbestyrelsen skulle have en holdning til stationsnavnet (endsige finde navnet nævnt andetsteds end dér). Så jeg ville formulere det væsentligt mere tilbageholdende (så tilbageholdende at jeg ikke fandt det encyklopædisk forsvarligt at nævne det). Vi intet om det er en tekstforfatter/webredaktør, der har misforstået/forvekslet navnet med den tidligere tekniske station (det kan være at det tekniske stationsnavn har været nævnt i et Banedanmark-papir), og vi skal ikke bringe misforståelse videre. Hvis Lolland Kommune skulle have en holdning, må dette dokumenteres ved en vedtagelse i kommunalbestyrelsen, eller hvis det er Lolland Kommunes borgmester har en holdning må det fremgå at borgmesteren har en holdning.

Her er en kilde, der heller ikke kender stationsnavnet, men citerer borgmesteren for at omtale den som "den her station". Jeg kan ikke finde nogen artikel på sn.dk, der angiver stationsnavnet.

Det er ikke encyklopædisk interessant, hvad en unavngivet tekstforfatter tror, at stationen kommer til at hedde. Alt hvad vi kan konstatere nu er at "Lolland Kommunes borgmester omtaler stationen som "den her station",[1] mens Lolland Kommunes webredaktør uden kilde nævner stationsnavnet 'Lolland Syd' ét enkelt sted på kommunens websted.[2]" Og det er vist knapt så interessant at bringe førstehåndsforskningslignende spekulationer videre. --Madglad (diskussion) 30. okt 2020, 07:46 (CET)

Uanset hvem der har skrevet på lolland.dk og uanset om det er sanktioneret eller ej, så er det navneforslag i omløb og kan findes af interesserede som måske efterfølgende vil søge oplysninger på Wikipedia. Så jeg finder det relevant at nævne så man kan finde det her ved søgning på et brugt navn. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. okt 2020, 08:11 (CET)
Så bør det jo fremgå tydeligt at, man ikke kender navnet på personen, der viderebringer sin tro på stationsnavnet. Hvad synes du formuleringen skal være? Du plejer at støtte at udsagnene på Wikipedia skal være verificerbare. Dette navn kan ikke understøttes med kildehenvisning til et kompetent organ eller en navngivet person. --Madglad (diskussion) 30. okt 2020, 08:20 (CET)
Ja, jeg støtter at udsagn skal være verificerbare. Det er verificerbart at navnet Lolland Syd er brugt på Lolland Kommunes hjemmeside. Der står ikke at navnet er korrekt, og da navngivning af togstationer er ikke en kommunal opgave, bør læsere ikke udlede at navnet er nødvendigvis korrekt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. okt 2020, 08:29 (CET)
@Madglad: Kan du acceptere denne tekst: "Stationen er ikke officielt navngivet. Lolland Kommune kalder den Lolland Syd på sin hjemmeside.[ref] Det fremgår ikke hvorfra kommunen har fået dette navn, eller om det evt. er kommunens eget forslag til et stationsnavn."
Det er jo uden tvivl ikke kommunalbestyrelsen, der sidder og vedtager indholdet på kommunens websted. Det er en ansat eller et eksternt bureau, der har skrevet det. Derfor er det ikke korrekt at skrive, at "kommunen skriver". Og bemærk at jeg kun har kunnet finde oplysningen i den ene sætning i en lang tekst om infrastrukturudviklingen som den eneste i én side på kommunens websted. Hvis der skal stå 'kommunen skriver' må det være med henvisning til en debat i kommunen om anbefaling af navnet. -Madglad (diskussion) 30. okt 2020, 09:25 (CET)
Og lad mig lige minde om farligheden af at skrive den slags på Wikipedia. Husk Zittauer-løgnen, Valanya-hoaxen osv. Der er faktisk folk, der afskriver hvad, der står på Wikipedia, fordi de tror det er rigtigt. I tilfældet Valanya-hoaxen ramte den W. igen om en boomerang. Og Zittauer-løgnen lever videre i bedste velgående ude på internettet. --Madglad (diskussion) 30. okt 2020, 09:29 (CET)

Ny, nok begrænset brugbar kilde[redigér wikikode]

Denne kilde er ikke-autoritativ, men sikkert anvendelig som sekundær kilde ved revision af artiklen og andre artikler om Sydbanen. En film fra lokofører og kendte jernbanenørd Kenny. https://www.youtube.com/watch?v=9kQqSKgZ1Hc - han kalder stationen Holeby, men der er stadig samme problemstilling som ovenfor. --Madglad (diskussion) 3. maj 2021, 15:00 (CEST)