Diskussion:Statsborgerskab

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mig bekendt er der ikke nogen værnepligt i USA.(Skrev 84.238.73.63 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det har du helt ret i... den blev afskaffet i 1973, og der er for nuværende ingen planer om at genindføre den selvom forslaget ofte kommer op i debatten. MVH. --Pusleogpixi 2. sep 2009, 00:06 (CEST)
Så vidt jeg har forstået på engelsk Wikipedia vil den blive genindført i tilfælde af krig? --Brandsen 2. sep 2009, 00:09 (CEST)
Det er Selective Service som er en offentlig institution, der registrere alle mænd i alderen 18-25 eller 26 år. Dette er et register som har det formål, at altid have overblik over hvor mange og hvem amerikanere har til rådighed hvis behovet skulle opstå. Det vil altid være Kongressen der skal vedtage en evt. ny værnepligt ved lov. Jeg vil ikke hænges op på det, men jeg mener sidste gang man brugte dette system var under Vietnamkrigen, hvor det foregik ved lodtrækning hvem der skulle indkaldes. Jeg vil researche grundigere senere i nat, men jeg har desværre alt for mange udkald lige nu. --Pusleogpixi 2. sep 2009, 01:19 (CEST)

Start en diskussion om Statsborgerskab

Start en diskussion