Diskussion:Sudoku

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Begrundelse for skrivebeskyttelse[redigér wikikode]

Denne side har desværre udviklet sig til et mål for linkspam. Derfor har jeg skrivebeskyttet den. Jeg beklager de problemer det giver for folk der har noget at tilføje til siden. Skriv dine bidrag her, og grib fat i mig eller en anden administrator for at få redigeringerne ind på siden. -- Bruger:Wegge 11. aug 2005 kl. 12:50 (CEST)

Jeg synes det er for drastisk. Problemet med spam synes ikke større her end så mange andre steder (især mange geografi-artikler). Jeg tænker det er lidt af en glidebane at begynde at skride til blokering så hurtigt idet det ødelægger wiki-ideen. Byrial 16. aug 2005 kl. 05:54 (CEST)
Hmm lige i dette tilfælde var det lidt uheldigt med blokeringen, da der er linket direkte til denne artikel fra DR-online idag i forbindelse med et indslag i TV-A omkring spillet. Mvh Malene Thyssen 16. aug 2005 kl. 22:06 (CEST)
Hvad med at ophæve den så? Den kan vel aktiveres igen, hvis problemet stadig er stort. --Rune Magnussen 16. aug 2005 kl. 22:09 (CEST)
Godt så. Jeg har ophævet blokeringen, og så må vi se hvor lang tid der går, før der er 200 håbefulde linkspammere der har gjort hver deres futile forsøg på at manipulere en søgemaskine til at give deres side højere rang. -- Bruger:Wegge 16. aug 2005 kl. 22:20 (CEST)
Er det ikke muligt blot at forbyde eksterne links i bestemte artikler? --Per Abrahamsen 16. aug 2005 kl. 22:34 (CEST)
Jo bestemt. Men det er nok tvivlsomt om en håbefuld linkspammer ville sætte sig ind i vores retningslinjer. -- Bruger:Wegge 16. aug 2005 kl. 22:35 (CEST)
Men Per har fat i noget rigtigt - det burde være muligt at indføre en sådan partiel skrivebeskyttelse. Det er vel en punkt til ønskesedlen. --Palnatoke 16. aug 2005 kl. 22:41 (CEST)
Der findes en sortliste over domainenavne som ikke må indgå i domænenavne i eksterne henvisninger på nogen Wikipediaer. Hvis man forsøger at lave eksterne henvisninger med disse domainenavne bliver redigeringen afvist af serveren. Men det er svært og langsommeligt at få nye domæner optaget på listen. Byrial 16. aug 2005 kl. 23:28 (CEST)

ia:Sudoku[redigér wikikode]

Hej, jeg har skrivet ett artikkel om Sudoku i interlingua - vær så god og addere linket. Takk!

ia:user:Torquil

Det er hermed gjort. Byrial 16. aug 2005 kl. 05:54 (CEST)

Dagens (Ugens?) artikel[redigér wikikode]

Er den ikke en anelse tynd til at blivi nomineret til dagens artikel? Der er en meget kort introduktion om hvad Sudoku er, og derudover er der den løsningsvejledning som jeg selv har trukket ud af den blå luft. Jeg mener der bør fyldes noget mere på artiklen, før den er kvalificeret til at komme på forsiden. I det mindste bør der skrives noget om de varianter der findes, samt den matematiske og datalogiske side af problemet. -- Bruger:Wegge 20. aug 2005 kl. 23:34 (CEST)

Jeg har set meget meget værre artikler som dagens artikel (du har desuden flere forklarende billeder end fx en:Sudoko). Hansjorn nominerede i dag Sokrates, en artikel jeg selvfølgelig også ser som forfærdelig tynd endnu. Jeg er dog enig med folk som mener vi skal holde lidt igen med ambitionerne i forhold til dagens artikel. Som Malene siger, så kan den også bruges som fiskekrog, fornyligt blev fx Bruger:Per Abrahamsen halet ind, da han så ørken som DA. Jeg ved ikke om du har misset brønddiskussionen. Men slet bare normineringen igen, - det var egentlig kun ment som en positiv tilkendegivelse. Mvh/--Anjoe (Anders) 21. aug 2005 kl. 00:22 (CEST)
Jeg takker, men... Jeg mener stadig at det ville være bedre at færdiggøre artiklen, inden den kommer på forsiden. Jeg blev lidt provokeret af DRs linkning til vores side, så løsningsmodellen er ikke helt så velformuleret som jeg kunne ønske mig, men der skulle lidt mere kød på en artikel, der har så stort et potentiale for nye besøgende. Jeg vil lade nomineringen stå, i håbet om at andre vil studere siden, og være med til at tilføje det der mangler. -- Bruger:Wegge 21. aug 2005 kl. 00:50 (CEST)

DRs link til artiklen[redigér wikikode]

DR linker til denne artikel fra nyhederne, hvilket har været grund til linkspam (se ovenover). For en god ordens skyld lister jeg her andre wikipedia artikler, som linkes til fra DR: Til Iran fra P1fredag, til Skandinavien fra Radiococktails og til Isaac_Asimov fra troldspejlet. Desuden linkes der til det engelske wikipedia fra http://www.dr.dk/podcast og undersider.--Anjoe (Anders) 21. aug 2005 kl. 01:49 (CEST)

Minder om go?[redigér wikikode]

Hvorledes minder sudoku om go? --Palnatoke 6. okt 2005 kl. 08:32 (CEST)

Ved at stamme fra Japan, og ved at blive spillet på et kvadratisk bræt? --Twid 6. okt 2005 kl. 10:46 (CEST)
Jeg ved ikke om det lige var de aspekter, 130.226.191.114 tænkte på. :-) --Palnatoke 6. okt 2005 kl. 10:50 (CEST)

sudoku.[redigér wikikode]

Hvorledes udtales sudoku. Jeg mener det udtales som det skrives uden tryk på nogle af stavelserne. Andre mener det udtales med langt u og tryk på do.

Matematik i sudoku[redigér wikikode]

Der står i artiklen at sudoku ikke har noget med matematik at gøre, men det er da forkert, er det ik'!!?? linker til: http://www.imf.au.dk/da/matematiklaererdag/2006/sudokupd.pdf slideshow af Jørgen Brandt..

Filosofi[redigér wikikode]

Denne diskussionside blev markeret med

Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Jeg skal ikke betvivle, at sudoku'er kan tillæges en filosofisk vinkel, men jeg synes måske vi skulle vente med at markere den som en del af dette projekt, til det af artiklen fremgår, hvordan. -- Poul G disk. 8. mar 2018, 14:10 (CET)