Diskussion:Supermagt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Udsagnet: Japan har dog ikke noget nævneværdigt militær og er afhængig af beskyttelse udefra. hænger ikke specielt godt sammen med grafen til højre, der viser at Japan er det land i verden med de 4. største militær udgifter! Og jeg vil nu også mene at faktisk har et ret slagkraftigt militær, de må bare ikke rigtigt bruge det pga. af deres forfatning.--Peter Andersen 12. mar 2006 kl. 19:38 (CET)

Hmm det var den eneste sætning som jeg selv tilføjede, resten er direkte oversat fra den svenske wiki. Tak fordi du fanger mine spekulationer, jeg har vist siddet her (foran skærmen) for længe. :-) Det lyder som om du er helt frisk på at ændre/udbygge.--So9q 12. mar 2006 kl. 21:03 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Shizhao satte slettemarkør Cc-by-nc-sa-2.5, IfdImage:WorldMilitarySpending.jpg(diff);

-- CommonsTicker 21. sep 2006 kl. 08:15 (CEST)

Anerkendt som supermagter?[redigér wikikode]

Som altid er en gymnasieelev som jeg jo ikke ekspert, men jeg undre mig alligevel over Kina og Rusland kaldes supermagter. Så vidt jeg ved, er det eneste land, hvis status som supermagt er alment anerkendt, USA, mens Rusland betragtes som stormagt, og Kina er på hastig fremmarch. Har nogen en kilde på supermagter? --Inc 29. jun 2010, 23:53 (CEST)

Korrekt, så hvidt jeg ved betragtes kun USA som en supermagt (der er dog snak om at kina snart er ved at være der). Der er ikke henvist til kilder der bakker op om påstanden, tvært imod har den engelske artikel indtil flere kilder der hævder at USA er den sidste supermagt. Da der er gået 10 år uden input, vil jeg tillade mig at rette artiklen inden for et par uger, medmindre der gøres indsigelser.- TomDåse (diskussion) 22. feb 2021, 15:09 (CET)