Diskussion:Supermarine Spitfire

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener, at nedenstående del af artiklen kan være lidt misvisende omkring navngivning af Spitfire/Seafire'ens Rolls Royce motor:

"Motor: De første fly havde en Rolls-Royce V12 motor på omkring 1000 HK. Denne motor fik hurtigt kælenavnet Merlin"

Det kan nemt komme til at lyde som om, Merlin ikke var motorens faktiske produktionsnavn, hvilket det jo var, eller at Rolls Royce gav den sit produktionsnavn, på baggrund af et tilfældigt øgenavn. Mig bekendt var det en del af en helt bevidst nomenklatur, nemlig at Rolls Royce navngav langt størstedelen af sine stempel-flymotorer efter rovfugle, lige som forgængerne også var blevet det, eksempelvis; Eagle, Hawk, Kestrel, Buzzard osv.


… ° ≈ ≠ ≤ ≥ ± − × ÷ ← → · § Daniel Stello 20. feb 2012, 15:14 (CET)


Jeg har truffet et valg i serien af Spitfire-artikler.
Navngivningen af de forskellige Spitfire Marks er ikke bare forvirrende; det er kaos. Supermarine kunne ikke engang selv finde ud af det. Alle fagbøger har hver deres måde at benævne flyene på.
For eksempel kan en Spitfire Mark V med C-vinge blive benævnt: Spitfire V, Mk V, Mk.VC, MKVc, VC og så videre. Det bliver endnu værre når man får L.F., F., H.F., P.R. og F.R. versionerne rodet ind i det.
Jeg har indset at ligegyldigt hvad jeg gør, uanset hvordan jeg præsenterer typerne, vil det være forkert og en eller anden Spitfire-fanatiker vil lave vrøvl over det, formodentligt med blodskudte øjne og fråde om munden.
Derfor har jeg forsøgt at være konsekvent:
- Hovedtypen, som f.eks. Mark V, bliver benævnt Mk.V
- Vingetypen bliver betegnet med lille postfix, så en Mk.V med C-vinge bliver til Mk.Vc
- Optimeringsbetegnelsen bliver tildelt som punktumadskit præfix med et mellemrum til hovedtypen; en 'Low-level Fighter' Mk.Vc bliver til en L.F. Mk.Vc
Jeg håber det er lykkedes at gennemføre skrivemåden konsekvent, og at dette bringer mere klarhed end forvirring. Håber.
The_Pirate (diskussion) 12. jul 2021, 15:54 (CEST)