Diskussion:Supermarine Spitfire

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener, at nedenstående del af artiklen kan være lidt misvisende omkring navngivning af Spitfire/Seafire'ens Rolls Royce motor:

"Motor: De første fly havde en Rolls-Royce V12 motor på omkring 1000 HK. Denne motor fik hurtigt kælenavnet Merlin"

Det kan nemt komme til at lyde som om, Merlin ikke var motorens faktiske produktionsnavn, hvilket det jo var, eller at Rolls Royce gav den sit produktionsnavn, på baggrund af et tilfældigt øgenavn. Mig bekendt var det en del af en helt bevidst nomenklatur, nemlig at Rolls Royce navngav langt størstedelen af sine stempel-flymotorer efter rovfugle, lige som forgængerne også var blevet det, eksempelvis; Eagle, Hawk, Kestrel, Buzzard osv.


… ° ≈ ≠ ≤ ≥ ± − × ÷ ← → · § Daniel Stello 20. feb 2012, 15:14 (CET)