Diskussion:Syre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hej - ifølge din definition og formel er vand så en base? MVH Jone 11. mar 2004 kl. 12:04 (CET)

Ja. I dette tilfælde reagerer vand som en svag base. Hilsen Ulla 14. marts 2004 kl. 15.59 (CET)

pH af syre[redigér wikikode]

Saetningen "En syres pH ligger mellen 0 og 7." er misvisende. pH er kun defineret i vandige oploesninger saa et stof skal oploeses i vand for at pH kan maales.

Ydermere er der masser af syrer som er svagere syrer end vand, og oploesning af disse i vand vil ikke bevirke at pH bliver sur.

Vand reagerer ioevrigt baade som en base og en syre. Produkterne er hhv. H3O+ og OH-

--Skoddet 29. apr 2006 kl. 18:53 (CEST)

Der står af eddikesyre er syren der fjerner kalk, alle syrer fjerner kalk -Søren


En syre er et stof, der kan afgive en hydron (H+-ion, proton). H+-ionen kan ikke eksistere frit, men skal optages af et andet molekyle eller ion. Alle syrer indeholder hydrogen og ætser metal. En syres PH-værdi ligger mellem 0-7, hvor 0 er en meget stærk syre. (skrev 80.63.220.120 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Kommentar fejlindsat i artiklen[redigér wikikode]

Igen må jeg advare: Der er visse ting, der er rigtige i denne artikel, men det er ikke meget, så derfor tag alt indenfor syrer-baser med et gran salt ( ja det var næsten en joke) det, der står om syrer/baser på dansk wiki må være skrevet af en gymnasieelev, der ikke ved ret meget om emnet, så derfor pas på!


Artiklen stammer fra engelsk wiki, og er derefter oversat, problemet er så her, at Google translate bruger engelske ord, som den såkaldte forfatter ikke kan oversætte, endvidere forstå, hvorfor denne artikel skal overses,

BRUG den engelske version af wiki!!!!(skrev Carstenbnielsen (diskussion • bidrag) 12. jun 2012, 01:13. Husk at signere dine indlæg.)

Dette skulle være ordnet nu. Der burde dermed ikke være noget i vejen for at bruge den danske version af artiklen. Den er dog (endnu) ikke så omfangsrig som den engelske. Mvh. -- Bob Collowân (diskussion) 20. aug 2016, 18:12 (CEST)