Diskussion:TV 2's tv-julekalendere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke se, at der kommet andet end en uoverskuelig artikel ud af det, hvis man sammenskriver denne artikel og Børnenes U-landskalender med julekalender. Hvad siger I andre? --Brandsen 18. okt 2009, 15:07 (CEST)

Kan ikke se den mindste mening med sammenskrivning... der skal selvfølgelig være 3 forskellige artikler. --Pusleogpixi 18. okt 2009, 15:48 (CEST)

Hej, hvis man sammenskriver de tre artikler med julekalender så kan man jo se hvilke julekalendere der har været gennem tiderne i stedet for at hoppe rundt i det. Hvis i er bange for at blande dem sammen med de andre kalendertyper kunne vi oprette en artikel der hedder tv-julekalendere og skrive dem ind der. Kongerækken 18. okt 2009, 18:09 (CEST)

Nej. En artikel som f.eks. julekalender skal forklare, hvad begrebet julekalender er, hvordan det fungerer, historien bag - herunder også udviklingen til digitale medier. Den må nødvendigvis tage udgangspunkt i det kristne begreb "jul", der er en fejring af, at Jesus - Guds søn - blev født den 24. december år 0. Men julekalenderen er en nordeuropæisk opfindelse og man bør i artiklen drage paralleller til adventskalendere.
Det du foreslår er derimod en artikel, der lister julekalendere gennem tiderne. Hvorledes skal den afgrænses? Til tv? Til Danmark? Til Skandinavien? Hvis man i den listeartikel bare kort beskrive hver enkelt julekalender, bliver det utroligt hurtigt meget uoverskueligt.
På denne baggrund fjerner jeg sammenskrivningsforslaget. --|EPO| COM: 18. okt 2009, 18:19 (CEST)