Diskussion:Teleobjektiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg har ikke rede på Wikipedias policy mht. opslagsord som i fagkredse bruges i forkortet form, som f.eks. tetra (= tetraklorkulstof). Nylig fik jeg medhold i at Middelgrunden (= Middelgrundsfortet) var uacceptabelt. At fotoentusiaster siger/skriver tele (= teleobjektiv), og at det derfor gøres til opslagsord, forekommer mig at være lige så uheldigt – selv om det er med i RO. (Tele kunne sådan set betyde mange andre ting!) Noget lignende gælder Vidvinkel. -- Sebastjan 15. jan. 2006 kl. 09:25 (CET)

Nu har vi et problem for jeg ville gerne skrive en artikel om ordet tele og alle dets derivater. Dette er imidlertid ikke muligt eftersom en eller anden har omdirigeret ordet tele til teleobjektiv. Tele er slangordet for teleobjektiv, og dette bør derfor fremgå af artiklen og ikke af en omdirigering der er at overdrive. På rigtig dansk er tele et suffix fra græsk, men det kan du nu ikke læse om.--Foto 6. dec 2007, 17:33 (CET)

Vedkommende flyttede faktisk artiklen fra "tele" til "teleobjektiv". Men du skal bare redigere førstnævnte, her er et direkte link: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Tele&action=edit - Kåre Thor Olsen (Kaare) 6. dec 2007, 17:48 (CET)