Diskussion:The Simpsons

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Californien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Californien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Californien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tv-serier Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tv-serier, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tv-serie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen The Simpsons er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen The Simpsons har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 39, 2007.

Huskeliste for The Simpsons: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 1. oktober 2007 (16 år og 207 dage siden) af Harthacnut. Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Ret op på det ubehjælpsomme sprog
  • Få artiklen helt up to date
  • Dansk vinkel: Tilføj gerne oplysninger om seriens popularitet i Danmark samt danske litteraturhenvisninger

marts 2005[rediger kildetekst]

Hedder de enkelte familiemedlemmer ikke Simpson til efternavn? The Simpsons bruges vel kun om hele familien? Jeg nævner det lige inden der er oprettet for mange artikler :-) --Rune Magnussen 15. mar 2005 kl. 17:00 (CET)

  • Ah jo.. Det kan du nok have ret i. Beklager :P (Mark jensen 15. mar 2005 kl. 17:04 (CET))

Bør der stå de nøjagtige tidspunkter for hvornår serien vises på TV3 og TV3+? Den slags oplysninger har det jo med at blive for gamle lige pludseligt? Er det ikke nok at skrive, at serien ofte vises på de to kanaler? AceMcPace 15. jan 2006 kl. 01:54 (CET)

Jo, og det kommer også lidt tæt på en reklame. --Heelgrasper 15. jan 2006 kl. 02:56 (CET)

Af væsentlige steder familien serien ofte foregår kan den lokale kirke vel også nævnes?

Fuldstændig overskrivelse af indhold[rediger kildetekst]

Jeg har valgt at overskrive den tidligere side med min egen direkte oversættelse af den engelske artikel, der for nylig opnåede FA-status, og derfor må betragtes som et godt forbillede. Jeg har kun ændret enkelte steder og tilføjet en dansk vinkel til visse afsnit. Korrekturlæsning er meget velkommen.

Der er selvfølgelig et problem med manglende illustrationer, som vi nok ikke kan gøre så meget ved. Jeg ejer en masse Simpsons-bøger og t-shirts. Er det tilladt at tage billeder af dem og lægge dem på Commons, eller vil dette også være et brud på copyrightloven? Den norske artikel har et billede af en sok med Homer på. --PhoenixV 5. jan 2007 kl. 21:47 (CET)

Nei, dessverre. Det er forresten jeg som har laget den norske artikkelen og tatt bildet av sokken ;) 84.202.133.179 6. jan 2007 kl. 18:31 (CET)

Springfield[rediger kildetekst]

Byen er ikke fiktiv... (Skrev 131.165.153.79 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jo, dét er den. Det er korrekt, at der findes adskillige byer i USA med navnet Springfield, samt at Groening har modelleret byen og dens indbyggere efter sin egen fødeby, men det er stadig ikke muligt for noget virkeligt menneske at rejse dertil. Ergo er en fiktiv. --PhoenixV 6. jun 2007, 14:07 (CEST)

Samling af figurer[rediger kildetekst]

Bør alle de mindre figurer i serien ikke bare stå på en side, i stedet for at have en seperat side hver? Her tænker jeg på figurer som Lenny Leonard, Carl Carlson, Blinky, Klovnen Krusty, Sideshow Mel, Sideshow Bob, Cecil Terwilliger etc. Tøndemageren 11. aug 2010, 11:52 (CEST)

hvis det skulle være sådan ville det da også være rimeligt at artiklerne om internetdomæner som dk da det alle kun fylder 10-15 ord.så heller samle det i en stor liste.--91.207.2.10 11. sep 2010, 14:15 (CEST)

Nu er det godt nok ikke relevant for mit spørgsmål, da det er to vidt forskellige ting. Min opfordring kommer i forbindelse med at det er gjort sådan på den engelske wiki! Tøndemageren 11. sep 2010, 18:51 (CEST)
Jo, det ville være smart. TherasTaneel (diskussion) 20. okt 2013, 23:50 (CEST)

Liste der viser afsnit kunne flyttes[rediger kildetekst]

Rigtig god og meget informativ artikel. Jeg synes listen, der viser afsnit skal flyttes til en underside (uddybende artikel) Jeg har ikke den tekniske snilde til at gøre dette. --JBM (diskussion) 7. jan 2018, 14:43 (CET)

Jeg forslår, at sæsonliste med afsnitstitler i hovedartiklen flyttes til en underartikel ved henvisning til denne side: https://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:S%C3%A6soner_af_The_Simpsons eller til hver af sider for en sæson: https://da.wikipedia.org/wiki/The_Simpsons_(s%C3%A6son_4) --JBM (diskussion) 20. jan 2018, 15:58 (CET)

potentielle Kilder[rediger kildetekst]