Diskussion:Theodor Herzl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Østrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Østrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Østrigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Israels flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Israel, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Israelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Han voksede op i ånden af den tysk-jødiske brydningstid, som også kaldes Haskalah, hvilket er den hebraiske betegnelse for Oplysningstiden.

Det er mig noget uklart, hvorfor oplysningstiden skulle være en tysk-jødisk brydningstid. Lige så uklart er det, hvorfor Herzl voksede op i ånden af en tid, der normalt regnes for at være endt ca. på det tidspunkt, hvor Herzls bedsteforældre blev født. Er der mon ikke tale om, at Haskalah er noget andet end oplysningstiden, men på hebraisk betyder oplysningstid? --Heelgrasper 15. nov 2005 kl. 15:45 (CET)

Jøderne havde deres egen oplysningstid, kaldet Haskalah, som løb parralelt med den europæiske oplysningstid. Men det er rigtigt der syntes at være noget galt med datoerne, for den sluttede tilsyneladende i started det 19. århundred - 60 år før han blev født. Rune X2 15. nov 2005 kl. 16:11 (CET)
Derfor kan han jo godt være vokset op *i ånden af* den tid. Man kan også være renæssancemenneske i det 21. århundrede. :-) --Palnatoke 15. nov 2005 kl. 18:10 (CET)

Mount Herzl[redigér wikikode]

Er jeg den eneste, der finder det mistænkeligt, at en israelsk lokalitet har det engelske navn "Mount Herzl"? Jeg har i hvert fald tiføjet det hebraiske navn. Indsæt gerne det danske navn, hvis det findes. --Inc 13. okt 2010, 16:33 (CEST)