Diskussion:Tom Bogs

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har sat kategorien "boksere" på denne artikel, men jeg kan ikke se den optræde nederst i artiklen, selvom Tom Bogs optræder på Kategori:Boksere. Er det bare et spørgsmål om forsinkelse i opdateringen eller har jeg gjort noget forket?--Heelgrasper 25. jun 2005 kl. 21:52 (CEST)

Jeg var åbenbart for utålmodighed. Den er der nu.--Heelgrasper 25. jun 2005 kl. 21:52 (CEST)

I artiklen angives Bogs at være den første dansker, der opnår en VM-kamp. Udsagnet er rigtigt, men dog diskutabelt. De to dansk-amerikanere Battling Nelson og Kid Williams blev begge verdensmestre (letvægt respektive bantamvægt), men for begges vedkommende var de udvandret fra Danmark, og havde deres boksekarriere i USA uden tilknytning til Danmark. Christian Christensen boksede i 1963 mod Emilie Griffith om verdensmesterskabet i let-mellemvægt, men tittelkampen var ikke anerkendt som sådan af de dengang to altdominerende bokseforbund WBA og WBC. Kampen var anset som en VM-kamp af det australske (!) bokseforbund. --Pugilist 29. dec 2006 kl. 12:12 (CET)

For fuldstændighedens skyld skal også nævnes, at Knud Larsen's kamp mod Panama Al Brown i 1929 også nogle steder står opført som en VM-kamp. Brown var dog "kun" anerkendt som verdensmester af NYSAC, og blev først efter kampen anerkendt af NBA. NYSAC anerkendte tilsyneladende ikke kampen som en VM-kamp. --Pugilist 7. jan 2007 kl. 23:20 (CET)

Flyttet kommentar[rediger kildetekst]

Til afsnittet "I 1968 udkom en biografi om Bogs Med lykken som sekundant. I 2005 udkom endnu en biografi, Mesterbokseren, forfattet af Jørn Mader. I ”Mesterbokseren” oplyser Bogs, at have indtaget amfetamin inden to titelkampe. Er den eneste bokser som nogensinde har släet rocky marcianos rekord pa 49 kampe ubesejret ved at vinde sine første 52 kampe" tilføjede Bruger:217.157.199.69 følgende: Julio Cesar Chavez var ubesejret i 89 kampe, så det er forkert! --Pred (diskussion) 18. jul 2007, 22:01 (CEST)

Oplysningen om, at Bogs skulle være den eneste bokser, der har slået Marcianos rekord med 49 sejre i træk er noget vrøvl. Der er mange boksere både før og efter Marciano, der nåede mere end 49 sejre i starten af karrieren. Af de mere kendte er den tidligere verdensmester i fjervægt Willie Pep (63 i træk) og Nino Benvenutti, der fik 65 i træk inden han tabte første gang i 1966 til Ki Soo Kim. Marcianos rekord bestod ikke i at få 49 i træk, men derimod, at han aldrig tabte, hvorved han fik den længste uplettede rekord. Julio Cesar Chavez fik 89 i træk, men det var efter Bogs. Jeg piller oplysningen ud. --Pugilist