Diskussion:Trediveårskrigen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
WikiProjekt Nederlandene
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Benævnelse af krigen[rediger kildetekst]

Jeg skal ikke afvise, at det kan give meget mening at tale om, at der var flere krige, men benævnelsen Trediveårskrigen (i bestemt ental) er da langt mere almindelig end Trediveårskrigene (i bestemt flertal). En hurtig google-test giver 11.300 mod 9. Og jeg er aldrig stødt på flertalsbetegnelsen i faglitteraturen, der heller ikke bruges på andre sprog mig bekendt. --Heelgrasper 4. jun 2007, 21:06 (CEST)

Hmm jeg kan godt se at det kan give et forkert af at der er flere krige på 30 år. --Broadbeer, Thomas 4. jun 2007, 21:35 (CEST)
Jeg har heller aldrig hørt om, at man kalder det for Trediveårskrigene. Man betragter det jo som én krig, der har flere faser, som så hver for sig har fået krigsnavne. --Emilsj 4. jun 2007, 23:42 (CEST)
Det har jeg jo så i danske bøger, men vil flytte tilbage. --Broadbeer, Thomas 5. jun 2007, 01:01 (CEST)

Hvad er "Chronik"?[rediger kildetekst]

Vedr. (afsnit Krigen i den kollektive erindring og i litteraturen):

En øjenvidneskildring er efterladt af lejesoldaten Peter Hagendorf i hans Chronik.

Hvad er "Chronik"? Er det titlen på et værk? --The Astronomer (diskussion) 16. jun 2013, 00:17 (CEST)


Udtrykket kom ind i artiklen med denne store udvidelse fra den tyske
: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Tredive%C3%A5rskrigen&diff=prev&oldid=2527206 Version fra 25. okt 2008, 08:25 af Nis Hoff
Det ser ud til at dreje sig om Peter Hagendorfs dagbog fra krigen
: Jan Peters (Hg.): Peter Hagendorf – Tagebuch eines Söldners aus dem Dreißigjährigen Krieg. (Herrschaft und soziale Systeme in der Frühen Neuzeit Band 14, ISBN 978-3-89971-993-2)
I en anmeldelse af denne bog står der:
: Ebenso sind die drei Abschnitte zur Chronik selbst, zum Soldatenalltag und zur Gedankenwelt des Söldners unverändert wiederabgedruckt worden.
-- Mvh PHansen (diskussion) 16. jun 2013, 08:22 (CEST)