Diskussion:Trossamfund

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg må indrømme at artiklen lader mig i nogen uvished om forholdene i Danmark:

1. Visse trossamfund er anerkendte (liste). Betyder dette f.eks. at en hvilkensomhelst katolsk præst kan forrette gyldig ægtevielse?

2. Andre trossamfund er (ikke anerkendte men) godkendte derved at deres præster (osv.) har fået vielsesbemyndigelse (ingen eksempler på sådanne samfund er anført). Det er uklart om bemyndigelsen gives individuelt til disse præster.

Sebastjan 23 jan. 2005 kl. 10:25 (CET)

Når jeg læser Kirkeministeriets hjemmeside, forekommer det at vielsesbemyndigelse gives individuelt - både i anerkendte og godkendte trossamfund. --Palnatoke 23. jan 2005 kl. 17:22 (CET)

Denne kommentar gælder den tilsyneladende hårdnakkede navneforvirring vedrørende listningspunktet:

Jeg rettede den 2. maj fejlagtigt Det mosaiske troessamfund til Det mosaiske trossamfund fordi jeg ikke var klar over den historiske baggrund for det lille ekstra e, men troede det her på Wiki-siden var en tastfejl, og at meningen var så nogenlunde:
"Vi lader - indtil det rigtige måtte dukke op - et (dvs et eller andet) trossamfund af mosaisk observans pege på religionen jødedom."

(Ifølge trossamfundliste findes der tilsyneladende mere end ét mosaisk trossamfund ? : Machsike Hadas, Ole Suhrs Gade 12, 1354 København K. )

Palnatokes rettelse til Mosaisk Troessamfund fik mig til at indse hvad jeg havde overset, hvorefter jeg den 4. maj oprettede opslaget Det mosaiske Troessamfund efter at have brugt Google til at nå frem til hjemesiden http://www.mosaiske.dk/, hvorfra det hele er hentet.

Men her hører forvirringen ikke op, den begynder måske først nu - med indtil videre fire varianter:

  1. Mosaisk Troessamfund, Palnatokes rettelse, der viderefører fejlen at lade et trossamfund pege på en religion. (reformert længere nede på listen peger jo heller ikke på reformert)
  2. Det mosaiske Troessamfund som bruges øversthttp://www.mosaiske.dk/
  3. Det Mosaiske Trossamfund som findes nederst til venstre på http://www.mosaiske.dk/
  4. Det Mosaiske Troessamfund som er det officielle navn, skønt det ikke er den version der er at finde på hjemmesiden - meddelt pr. email.

Hvis der skal foretages rettelser nogle steder, er det nok bedst at lade administrator Palnatoke foretage dem, så der sikres en vis konsistens. -- PHansen 8. maj 2006 kl. 14:45 (CEST)