Diskussion:Tryghed

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uencyklopædisk fristil.[rediger kildetekst]

DDO har to definitioner af ordet 'tryghed':

  1. det at være rolig og afslappet i tillid til at andre beskytter og tager sig kærligt af én
  2. det at være eller føle sig sikker og uden for fare

(Artiklen henviser under 'Eksterne henvisninger' til opslaget "Tryghed" i den historiske Ordbog over det danske Sprog, der dog har en definition længere væk (min vurdering) fra artiklens end DDO's).

Artiklen har denne indledende defibition:

"Tryghed er en psykologisk tilstand karakteriseret ved fraværet af angst."

(uden nogen form for kilder). Kilder burde kunne findes i psykologisk faglitteratur, såfremt at påstanden om at det er et psykologisk begreb.

Lidt længere nede hævdes det i stedet at det er et "kernekoncept i dansk kultur". (Igen uden kilder). Dette "selvom det ikke blev valgt ind i Danmarkskanonen". Hvis man skal tro artiklen Danmarkskanonen var 'kernekonceptet' slet ikke blandt de værdier, der var til afstemning.

Der citeres fra Dagtilbudsloven uden at angive en definition herfra.

Hvis det bare er et dagligdags ord, uden nogen klar definition, er der {{førstehåndsforskning}} at begynde at definere ordet.

Derefter gives eksempler på sammenhænge, hvor ordet indgår, fx lidt snak om Trygfondens undersøgelse, uden at der gives forklaring på hvilken definition af ordet der bruges og hvad det er de spurgte personer ikke er angst/er angst for. Et det for krig, for trafikulykker, vold, helbredet, deres økonomiske situation, gaderøverier, klimaforandringer, indbrud, noget helt andet? Tilsvarende for Københavns Kommunes undersøgelse.

"En psykologisk tilstand, der er et kernekoncept i dansk kultur". Et psykologisk begreb eller et kulturelt koncept? Flotte ord. Jeg har svært ved at se, hvordan man kan få en encyklopædisk artikel ud af det? Den Store Danske Encyklopædi har ingen artikel om dette (i følge artiklen) 'kernekoncept'.

Måske er det bare et ord, som man gør bedst ved at lade DDO give en løs forklaring af? --Madglad (diskussion) 8. aug 2020, 01:09 (CEST)