Diskussion:Turné

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flytteforslag: Tour

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Ifølge RO findes der ikke et selvstændigt ord, der hedder tour - derfor bør opslagsordet være turné.

  • Symbol move vote.svg Flyt - jf. ovenstående. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jul 2014, 22:31 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - Enig. Pugilist (diskussion) 26. jul 2014, 22:47 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt (svag støtte): Jeg er enig i at flytte, men ikke i begrundelsen i forslaget. Retskrivningsordbogen er ikke en liste som definerer hvad der er selvstændige ord, men er en liste som definerer hvordan en lang række (typisk de mest almindelige) ord skal staves. At et ord ikke er optaget i bogen, betyder på ingen måde at ordet ikke findes eller ikke kan eller må bruges. Når jeg alligevel støtter en flytning, er det fordi jeg omfatter "turné" som et mere bredt ord end "tour": Det er bruges om alle typer turnéer, mens "tour" overvejende bruges om koncerter med rock/pop-musik. Jeg er dog opmærksom på at situationen nemt kan ændres fremover, og at mit lidt ældre sprogbrug måske allerede er forældet. Kartebolle (diskussion) 27. jul 2014, 07:59 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - enig med Bruger:Dipsacus fullonum. Jeg synes i øvrigt at værtshus- og politiker-turneerne kan smides ud af artiklen - de er blot afledte betydninger i specifikke sammenhænge. --Palnatoke (diskussion) 27. jul 2014, 08:14 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt - Toxophilus (diskussion) 9. sep 2014, 08:42 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Enighed om flytning. Pugilist (diskussion) 9. sep 2014, 08:54 (CEST)
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Taler man ikke i almindelighed om en turné (eller turne) (RO) når nogen rejser omkring for at optræde? Har vi i dansk rimelig brug for tour (om en speciel form for turné)? -- Sebastjan 26. dec. 2005 kl. 10:30 (CET)