Diskussion:Tv-modtagerboks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Der var blevet rettet i teksten til noget ukorrekt. Fakta er at når de analoge kanaler lukkes skal alle have en digital modtager (eventuelt som en set-top boks) for overhovedet at kunne se tv. Det er underordnet hvor signalet kommer fra, der vil ikke blive sendt analogt tv mere, derfor skal man have en digital modtager som f.eks Selector. (skrev Bruger:M p55)

Kan du fremføre dokumentation for den påstand? At de analoge signaler bliver slukkede er rigtigt nok, men det fremgår ingen steder, at kabel-tv-seere skal have en digital modtager. Tværtimod tales der på dr.dk - Analoge sendenet udtrykkeligt om det mastbaserede sendenet. Og på TDC Kabel TV - Digitalt TV i luften kan man læse:
"Som kunde hos TDC Kabel TV behøver du imidlertid slet ikke foretage dig noget, da alle tre kanaler fortsat vil blive sendt både analogt og digitalt i vores net."
Dette bekræftiges af Digitalt.TV: Antenne-TV: Ofte stillede spørgsmål hvor der står at læse
"? Jeg har kabel-tv bliver jeg berørt at DTT nettet
Nej. Der vil fortsat blive udsendt analogt i kabelnet, så du skal ikke købe en digital modtagerboks til DTT nettet, med mindre du modtager tv via almindelig antenne på taget."
Den officielle hjemmeside Digi TV nævner heller ikke kabel-tv eller satellit-tv for den sags skyld. --Dannebrog Spy 26. feb 2007 kl. 14:15 (CET)


Jeg har læst de hvad der er blevet skrevet og det er rigtigt i tiden frem til de analoge kanaler lukkes! De steder du henviser til beskriver at der nu også bliver sendt DTT samt at kabelTV-brugere ikke bliver berørt. Man skal gøre sig klart at digitalt TV bliver udsendt i 3 forskellige former:

DVB-S (satelit) har mulighed for med parabol at modtage alle kanaler, afængig af abonnement mm.

DVB-C (kabel) hovedsagligt for byboere, da det er vanskeligt og dyrt at trække kabler ud på landet.

DVB-T (DTT) hvilket er det, siderne i dine links handler om. Dette henvender sig til brugere med alm. antenne som tilbydes DR1, DR2 og TV2 frem til oktober 2009.

Det er grundlæggende at forstå at analoge signaler kun kan modtages af analog tuner, ligesom digitale signaler kan kun modtages med den rette digitale tuner. Set-top boksen (Selector) rummer således en digital tuner (DVB-C), mens antennemodtagelse kræver DVB-T tuner og siglnaler fra satelit gennem parabol kræver en DVB-S tuner.

Frem til nov 2009 har man, for at lette overgangen valgt at sende både analogt og digitalt. Når de analoge kanaler skal ophøre, hvilket er en folketingsbeslutning, skyldes det at man vil have mere plads på sendenettet. En analog kanal fylder over 4 gange så meget som en digital (SDTV), derfor vil der, når de analoge kanaler stopper blive plads til flere (digitale) kanaler, interraktivt tv samt, når den tid kommer HDTV.

Dokumentation: http://www.recordere.dk/forum/forum_topics.asp?FID=33 eller læs om TDC kabel-TV: http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=749&zoneid=3 Hvis du stadig ikke kan finde noget der overbeviser dig så opret dig som bruger og stil spørgsmålet direkte.

Endelig kan du kan jo gå direkte til kilden og spørge TDC http://tdckabeltv.dk/appmanager/ktv/privat?_nfpb=true&_pageLabel=kndsrvc_kntkt&_nfls=false hvis du har tålmodighed til at vente.

Go' fornøjelse. (skrev Bruger:M p55)

Det er stadig noget ævl, at kabel-tv-brugere bliver berørt. Læs selv hvad TDC skriver i dit andet link:
"Modtagelse af digitalt tv via TDC Kabel TV
TDC Kabel TV begyndte at sende digitalt tv til kunderne i februar 1998. At der nu kommer et nyt digitalt jordbaseret sendenet giver ikke anledning til store omvæltninger. Vores output ligner sig selv, blot får vi nu bedre input, (...) Er du kunde hos TDC Kabel TV, har du allerede både digitale og analoge signaler tilgængelige i dit kabel-tv-stik. Anskaffer du en boks og et Selector-kort får du adgang til en digital version af din tv-pakke (dog ikke hvis du har Grundpakke[1]). Det betyder ikke, at de analoge kanaler forsvinder, de kan stadig ses på alle tv i huset."
Forummet har jeg ikke rodet igennem. Link til konkrete tråde i stedet for at vi andre skal rode tusindvis af indlæg igennem. --Dannebrog Spy 1. mar 2007 kl. 23:40 (CET)
Da du efter halvanden uge stadig ikke har kunnet fremføre brugbare beviser for dine påstande, har jeg rettet artiklen til det, der er belæg for at skrive - nemlig at det er folk, der ser tv via antenne, der berøres, mens kabel-tv-seere foreløbig ikke berøres. --Dannebrog Spy 11. mar 2007 kl. 11:41 (CET)

Start en diskussion om Tv-modtagerboks

Start en diskussion