Diskussion:Uldum Gademusik Festival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Savner en begrundelse for notabilitetsproblemet. Jeg synes da nok en virkelig tilbagevendende begivenhed der involverer en hel by har større notabilitet end mange af de beskrivelser af figurer i fiktive universer vi har hundredvis af. Nico 6. dec 2007, 23:23 (CET)

Tak for indsparkene. Jeg er ny i wiki-sammenhæng, så jeg beklager, hvis jeg ikke er tilstrækkeligt inde i normerne endnu. Jeg ved ikke, hvad der gør en festival "vigtig nok" til wikipedia - er det f.eks. tilstrækkeligt med et deltagerantal på over 5.000 hvert år eller at professionelle musikere såsom Erik Grip, Brett Perkins og Rock Nalle optræder (igen) i 2008?

Ginger 6. dec 2007, 23:42 (CET)Ups. Fik ikke signeret min foregående kommentar med Ginger.

Jeg har heller ikke problemer med notabiliteten.--Jørgen 7. dec 2007, 06:22 (CET)
Jeg bøjer mig i støvet for de gode argumenter og anerkender, at der trods alt er relativt store navne iblandt.--Brandsen 7. dec 2007, 14:44 (CET)


En bruger har foreslået omskrivning af siden med begrundelsen, at der er tale om reklame. Jeg beklager, hvis jeg har for lidt erfaring til at bidrage her - jeg vil gerne blive bedre, og prøver derfor denne diskussion. Kan jeg bede om en uddybning af, hvad der gør artiklen til reklame - er det f.eks. angivelse af artister, som tidligere har optrådt (i modsætning til angivelse af, hvem der kommer i fremtiden)? Er der evt. en fast ramme for, hvordan festival-artikler må udformes? Hvad kan gøre artiklen korrekt set med Wikipedia-briller? På forhånd tak for svar og hjælp til at blive bedre. GingerSpider (diskussion) 12. aug 2015, 22:51 (CEST)

Hejsa. det var mig, der påsatte skabelonen og her er umiddelbart mine ankepunkter:
  • Indledningen forklarer ikke hvad artiklen handler om og hvorfor den er relevant. I mine øjne er Uldum Gademusik Festival præsenterer et bredt udbud af amatørmusikere, dansere og performere fra både Danmark og udlandet og Festivalen byder også på gøgl, tryllekunst ... mere noget, man kunne forvente at finde på deres egen hjemmeside.
  • Jeg savner f.eks. også publikumstal, for det er dem, der afgør om en festival er relevant her på Wikipedia.
  • Den alenlange liste over medvirkende musikere kunne måske også kortes ned? Evt. til dem, der har en artikel her på Wikipedia? Jeg er bange for at 9/10 af kunstnerne nok ikke ville overholde kriterierne for musiker-artikler
Det ovenstående kan nok lyde lidt bryskt, og det er jeg ked af, men det er mine første tanker, når jeg ser artiklen p.t. Det er altid svært at skrive neutralt om et emne, man har et nært forhold til, og det er også årsagen til at det ikke anbefales. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 13. aug 2015, 00:16 (CEST)
Hej igen. Tak for hurtigt svar. Jeg har prøvet at kigge lidt på andre festivalsider i kategorien Musikfestivaler i Danmark. F.eks. har Egholm Festival en liste med optrædende. Jeg kender desværre ikke nogen af de optrædende, så jeg er ikke i stand til at afgøre, om de er store nok til at blive nævnt på Wikipedia, men det lader ikke til, at de har en artikel på Wikipedia... Jeg har også set på Nakkefestival, som oplyser et publikumsantal på 800 betalende og et samlet antal inkl. frivillige og optrædende på 1200-1800. På Uldum Gademusik festival har der de seneste år hver gang været over 4.000 betalende gæster og dertil over 1.000 optrædende hvert år. Ligeledes har jeg kigget på en artikel om Suså Festival og senest oplyste deltagerantal er 453 i 2006. Endvidere listes komponister præsenteret på festivalen - men uden at alle har en Wikipedia-artikel. I artiklen for Tunø-Festival oplyses hvilke salgsboder der er på festivalen - anses det mon på Wikipedia som reklame? Hverken Egholm Festival, Nakkefestival, Suså Festival eller Tunø-Festival har fået en henstilling om omskrivning. Kan jeg bede om hjælp til at forstå forskellen på hvilke festival-artikler der bør omskrives (Uldum Gademusik) og hvilke der ikke bør omskrives (Egholm, Nakke, Suså og Tunø)? Og ja, jeg medgiver, at mange af de optrædende fra Uldum ikke har en artikel selvom de optræder i f.eks. anmeldelser, interviews, diskografier og hjemmesider uden for Wikipedia. Jeg vil gerne bidrage med Wikipedia-artikler snarest muligt. På forhånd tak for hjælpen - som tidligere nævnt, vil jeg gerne blive bedre (også selv om jeg blot har været endags-gæst på en festival.)GingerSpider (diskussion) 13. aug 2015, 01:41 (CEST)
Det er forståeligt nok, at du sammenligner med artikler for andre festivaler af samme type, men de er desværre heller ikke nødvendigvis alt for gode, og vi kan desværre ikke rigtig følge med overalt, så nogle gange bliver vi nødt til at starte et sted, hvilket på dette område blev her. Jeg synes, du skal tage Knuds ord til dig, og hvis du følger dem, kan der sikkert blive en god, encyklopædisk artikel ud af det. Jeg kan tilføje, at jeg er ganske enig i hans betragtninger: En mere neutral indledning, beskæring i tidligere navne, nøgletal osv. - og gerne med nogle eksterne, neutrale kilder, selv om jeg gætter på, at de kan blive svære at finde til et arrangement so dette - så ser det fornuftigt ud. Og så kigger vi nok nærmere på nogle af de andre festivaler fremover. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. aug 2015, 07:31 (CEST)