Diskussion:Under sandet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Der er flere elementer ved denne artikel og nogle af dens kilder som er i divergens med andre kilde. For eksempel:

  1. Det påstås (både i Wikipedia-artiklen og her: [1]) at være "Et hidtil mørklagt kapitel". Der findes en kort dansk dokumentarfilm hvor en god del beskæftiger sig med emnet: Livsfare - Miner. Dokumentarfilmen er umiddelbart tilgængelig via Internettet. Derudover er der brugt en side i bogen Dansk film under nazismen der beskriver emnet med udgangspunkt i dokumentarfilmen. Bogen er fra 2014. Det kan i min øjne ikke siges at være mørkelagt. Man kan også læse "Aret efter dukkede en anden - ikke ukendt - beretning fra perioden op til overt!aden og skabte nogen furore, der gav anledning til reaktioner ogsa uden for landets grasnser. Historien handlede om det minerydningsarbejde" [2]. Næppe i overensstemmelse med ordet "mørkelagt".
  2. Det påstås i Wikipedia-artiklen og her at "2.000 unge tyske krigsfanger" deltog og her skrives "og at hen ved halvdelen af dem mistede livet eller lemmer." Dansk film under nazismen nævner at 150 døde og omkring 300 blev såret og omtaler tallene som "omstridte officielle danske tal" med kilde til Thomas Tram Pedersen. Tallene stemmer ikke overens. 150 + 300 er næsten 500 som er et tal man kan læse i omtalen af bogen Under tvang - minerydning ved den jyske vestkyst i 1945.
  3. Wikipedia-artiklen og [3] omtaler de tyske minerydere som krigsfanger. Dette stemmer ikke overens med Dansk film under nazismen. Her står "De tyske soldater var slet ikke krigsfanger, og flere af dem havde meldt sig frivilligt til minerydningstjenesten." (side 443).

Iøvrigt er der kritik af Under tvang her: [4]. — Fnielsen (diskussion) 11. feb 2018, 01:41 (CET)