Diskussion:Undervisning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg er ikke enig i det sidst tilføjede afsnit. Fristes nærmest til at kalde det tendensiøst vævl. Haabet - det kan du godt gøre bedre, og hvis ikke, så lad være!--Jørgen 6. apr 2005 kl. 23:04 (CEST)

Det modsatte af undervisning er at imitere, at børnene gør ligesom forældrene, eller leger at de gør ligesom forældrene eller besteforældre.

Undervisningens effivitet tiltager jo svære Undervisningen er for eleverne indtil at den bliver umulig for eleverne. Men jo effitiv undervisningen er jo kortere tid kan eleverne klare. Derfor må man lave undervisningen så dårlig at eleverne kan klare en hel skoledag.

Det som du kalder tendensiøst vævl er den sandheden som du ikke vil høre på. Haabet 6. apr 2005 kl. 23:35 (CEST)

Jeg kan tihvertifald ikke genkende det fra den skole jeg underviser på. Du har haft chancen for at sadle om i detteher projekt, men det ser ud til at nålen kører i samme spor.--Jørgen 6. apr 2005 kl. 23:44 (CEST)

Det modsatte af undervisning er at imitere? Hvorledes kan det være sandheden? Der er tale om to metoder til tilegnelse af viden, og der er altså ikke tale om modsætninger. "Det modsatte af undervisning er at blive spærret nede i et mørkt rum" er et mere validt udsagn, om end det, ligesom skellet mellem undervisning og imitation, ikke gør nogen spor klogere på noget som helst. --Jakob mark 7. apr 2005 kl. 00:02 (CEST)

Tilslutter mig Jakob mark og Jørgen. Undervisning og imitation er da ikke modsætninger. Modsætningen til undervisning må være form for interaktion der "fjerner viden" (fx gennem manipulation) - Mark jensen 7. apr 2005 kl. 00:14 (CEST)

Here we go again :-( En eller anden løsning er da vist påkrævet, det her tager for meget energi fra projektet. Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 08:51 (CEST)
Vent lige lidt...Det ser ud til, at selve artiklen har fundet en form, som ikke bliver omkalfatret hele tiden. Så måske lykkes det alligevel? Mvh. --Sten Porse 7.

apr 2005 kl. 09:16 (CEST)

Ja jeg skal nok slå koldt vand i blodet, synes bare det allerede så sort ud mht. Haabets bidrag generelt - det er sjældent de er neutrale. Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 09:45 (CEST)

Undervisning kontra læring[rediger kildetekst]

I skrivende stund fremgår det af artiklen, citat: Læring kan dog også ske under andre former end ved målrettet undervisning.

Til orientering er begreberne undervisning og læring to forskellige begreber indenfor didaktik og pædagogik, - derfor bør begrebet læring ikke fremgå af artiklen, eftersom artiklen handler om undervisning. Undervisning er et begreb, der er tilknyttet den undervisende person, mens læring er et begreb, der er tilknyttet den person, som modtager undervisning. Læring bør beskrives i en selvstændig artikel, ikke mindst fordi begrebet er meget omfattende ligesom undervisning er. Hvor omfattende begreberne er, fremgår på nuværende tidspunkt ikke af artiklen, men dette bliver der forhåbentlig rådet bod på i fremtiden. --Kontoreg(Henvendelse) 11. mar 2017, 22:03 (CET)