Diskussion:Forbundsdagsvalget 1949

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nedenstående passus har ikke noget specielt med "Valget i Tyskland 1949" at gøre, og jeg flytter den derfor til diskussionen.

Som følge af den tyske deling efter 2. verdenskrig, var Berlin ikke omfattet af Forbundsdagsvalgene i perioden fra 1949 til 1990. I stedet valgte Berlins parlament et antal repræsentanter til Forbundsdagen. Repræsentanterne fra Berlin havde taleret og kunne tage erhverv i Forbundsdagen, men havde formelt begrænset stemmeret. Berlinrepræsentanterne afgav alligevel stemme og deres stemmegivning var offentliggjort. Bestemmelser som gav Berlin en særlig retslig status kaldet «Berlin-klausuler». Disse blev imidlertid ved Tysklands genforening i 1990 strøget i lovgivningen.<ref>[http://hdr.bmj.de/page_d.3.html#an_652 Tysklands justisministerium: Handbuch der Rechsförmlichkeit] lest 13. oktober 2013</ref>

Bør, sprogligt opstrammet, indarbejdes i Forbundsdagen og Berlins parlament.--Madglad (diskussion) 3. mar 2016, 00:01 (CET)