Diskussion:Valuta

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Malta[redigér wikikode]

Maltas valuta hedder lira (plur. liri). Lire er plur. af ital lira. -- Sebastjan 08. okt. 2005 kl. 16:15 (CEST)

Valutaer låst til euroen[redigér wikikode]

Hvorfor er den danske krone ikke nævnt i listen med "Valutaer låst til euroen"? --Lars Helbo 8. okt 2005 kl. 16:31 (CEST)

Nok fordi den danske krone ikke er "låst" til euroen, men har lov til at svinge inden for et smalt bånd! --Peter Andersen 8. okt 2005 kl. 16:38 (CEST)

Stor oprydning[redigér wikikode]

Den store liste over de forskellige landes møntenheder hører snarere til på ISO 4217, der er en hel del kønnere. Denne artikel skal behandle emner som f.eks. forskellige valutaers samspil (også relateret til finans- og økonomipolitik). Den kan desuden beskrive baggrunden for valutaer, der ikke er tilknyttede nogen lande. --|EPO| COM: 13. maj 2010, 16:55 (CEST)

Og hvad med bitcoin ?[redigér wikikode]

Hvad er bitcoin i denne sammenhæng? Nok en slags pseudovaluta, da ej knyttet til en nationalstatslig eller tværstatslig nationalbank. Men vekselkursen mellem BTC og EUR kan jo findes. Værd at optage som et lille afsnit i artikeln? , B Lemeukx (diskussion) 20. okt 2017, 23:22 (CEST)

Bitcoin opfylder indtil videre ikke definitionen af at være en valuta, men er (udover dens eget opslag) behandlet i artiklen om virtuel valuta, hvortil der er en henvisning fra valuta-artiklen her. Det virker som en rimelig arbejdsdeling. Økonom (diskussion) 21. okt 2017, 08:40 (CEST)