Diskussion:Vesterbro Komponistforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Vesterbro Komponistforening[rediger kildetekst]

(Komvest) blev dannet i 1999 af Christian Hildebrandt, Morten Hansen og Peter Lindeman Jørgensen med speciel interesse for vokalmusik. Foreningens formål er at styrke interessen for komposition af nyskrevet fortrinsvis vokalmusik på højt niveau, som er rettet mod professionelle kammerensembler eller semiprofessionelle kor. Der foregår en jævnlig koncertaktivitet i foreningens regi, fortrinsvis med uropførelser af medlemmernes musik på programmet.

Siden foråret 1999 har foreningen således bl.a. afholdt et større årligt projekt med 2-3 koncerter med uropførelser af nyskrevet primært kormusik af medlemmerne, hvortil der har været samlet et ensemble af 25-30 unge sangere, hentet fra det semiprofessionelle københavnske kormiljø. Som musikalsk leder af projekterne har foreningen ansat skiftende yngre dirigenter med særlig erfaring med kormusik. Disse projekter er udformet som workshops, hvor foreningens medlemmer deltager i indstuderingsarbejdet og hvis muligt optræder i koret. Formålet hermed er at styrke den gensidige inspiration, der opstår i mødet mellem musikere og komponister. Alle projekter afsluttes med en serie af offentlige (og velbesøgte) koncerter, hvor et udførelsesniveau på højde med de bedste semiprofessionelle ensembler tilstræbes.

Således bliver alle fire led i musikkens produktion: komposition, indstudering, udførelse og publikumsmodtagelse medtaget ved hvert projekt, hvor komponisterne deltager i alle faser. Dette er begrundet i en kongstanke hos Vesterbro Komponistforening, ifølge hvilken alle disse led bliver anset for uundværlige for levendegørelse af den kulturelle placering af den nyskrevne musik og for komponistens møde med sin egen musik som en helhed. Ved hvert projekt produceres desuden en dokumentations-cd på baggrund af koncertforløbet. Alt nodemateriale til kormusikken trykkes professionelt i 30 eksemplarer, som kan udlånes til senere brug. I foråret 2002 støttedes Vesterbro Komponistforening af Statens Musikråd med 20.000 kr. til gennemførelse af sine aktiviteter.

Vesterbro Komponistforening er siden dannelsen hvert år blevet udvidet og tæller siden efteråret 200610 medlemmer. Komponisterne har delvis baggrund i konservatorieuddannelser og delvis i musikvidenskabelige studier ved universitet. Det stadigt voksende antal medlemmer har affødt et behov for at udvide foreningens virkefelt i retning af instrumentalkoncerter.

[1]

Hvorfor er det en diskussion? Burde det ikke være artiklens indhold? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 12. apr 2006 kl. 16:38 (CEST)